Донација Металпрома

Почетак » Донација Металпрома » Вести » Донација Металпрома
Предузеће „Металпром“ донирало је граду Ваљеву две металне шасије које ће бити искоришћене за изградњу два моста-једног на реци Градац на Кривој врби, а другог на реци Обници код Ђедине бране. „Реч је о веома значајној донацији и ми ћемо те две металне конструкције уградити у ова два моста и за нас је то веома битно, јер ми ћемо уз донације које смо већ имали везано за мост Бошковиће, са својим средствима и уз донацију за мост Веселиновиће и мост у Голој Глави, све мостове завршити ове године. Вредност донације је око 800.000 динара“, рекао је на данашњој конференцији за новинаре Драган Јеремић, директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ захваливши се на донацији. Он је овом приликом говорио и о радовима на санацији клизишта у ваљевском крају.
 
„Према последњим извештајима број клизишта у Ваљеву је преко 200. Само на основу пријава грађана имамо их 190. Чињенице говоре да смо ми један део тих клизишта санирали, али то је мали део јер говоримо о 30-так клизишта, колико је санирано. Њихова вредност по једном клизишту не прелази 400.000 динара. Од великих клизишта радимо Његошеву и део Његошеве и Златиборске. То су два клизишта која су врло велика. Такође, међународна експертска група је долазила да ради пројекат клизишта у Улици Иве Андрића чија је вредност око 100 милиона динара. Град Ваљево сада има 41 пројекат за клизишта и ми и даље радимо пројекте, а видећемо да ли ће држава одговорити на наше захтеве, јер имамо само нешто мало новца из буџета“, рекао је Јеремић.
 
Данашњој конференцији за новинаре присуствовала је и Јованка Радојичић, директорка предузећа „Металпром“. „Мостови су тешки око пет тона, носивост је 50 тона, димензије су 15,5 метара са 2,6, што је довољно да повеже две стране ових река. Наша идеја је била да оспособимо те мостове да спајају људе, јер су те две стране потпуно одсечене“, рекла је овом приликом Радојичић и додала да је ово предузеће било у могућности да помогне након катастрофалних поплава које су задесиле Ваљево и да је то и учинило. 
 
 
 
 

Leave a Comment