Донација школама Издавачке куће „Клет“

Почетак » Донација школама Издавачке куће „Клет“ » Вести » Донација школама Издавачке куће „Клет“
Три ваљевске основне школе “Нада Пурић”, “Владика Николај” и “Десанка Максимовић” добиле су на поклон дидактички материја од Издавачке куће “Клет”. Свака школа је добила интерактивну таблу, пројектор и лаптоп, у оквиру акције ове издавачке куће, која за циљ има да помогне школама из општина које су погођене прошлогодишњим поплавама.
 
У име града Ваљева, на поклону су се данас захвалиле Светлана Јаковић Бељански, помоћница градоначелника за социјалну заштиту и Јелица Стојановић, начелница Градске управе за друштвене делатности, финансије, имовинске и инспекцијске послове. 
 
„Образовање је на високом нивоу и до сада је доста уложено на опремање школа у Ваљеву. Свака помоћ је добродошла и драго ми је да су донатори препознали потребу  ваљевских школа за овом опремом“, изјавила је Јелица Стојановић.
 
„Захваљујем се на донацији која је на вишем нивоу од саме подршке образовању, јер доприноси примени савременог приступа у образовању. Информационе технологије омогућавају савремени приступ и практичну примену наставе у школама. Ове школе ће бити у могућности да примењују интерактивни приступ и развој инклузивног образовања“, рекла је Светлана Јанковић Бељански.
Издавачка кућа „Клет“, која је, према речима директора Небојше Орлића, најзаступљенији издавач у основним и средњим школама у Србији, прослављајући прошле године десет година рада, организовала је донаторско вече и прикупила 15.000 евра за помоћ општинама које су погођене поплавама. 
 
Направљено је 11 комплета за школе у Обреновцу, Крупњу, Кладову, Свилајнцу и Ваљеву. Вредност донације је 160.000 динара по школи. 
 
„Драго ми је да на овај начин можемо да помогнемо школама, јер интерактивна табла је савремено дидактичко средство које помаже деци и наставницима да лакше и брже прелазе градиво. Ми ћемо се као издавачка кућа трудити да помажемо школе, нарочито са дигиталним технологијама, како бисмо унапредили образовање у Србији“, рекао је Небојша Орлић, директор Издавачке куће „Клет“. 
 
Ана Савковић, председница Актива директора основних школа Колубарског округа и директорка О.Ш. „Нада Пурић“ се захвалила донаторима на поклонима за три основне школе:
 
„Ово је огроман поклон за нас, јер је препозната потреба наших школа. За школе је поклон заначајан, јер је важан за нашу наставу. Смер наставе има смисла, ако се и технички подржи и ми смо бескрајно захвални на томе.“
 
 

Leave a Comment