Донација школама Триглав осигурања

Почетак » Донација школама Триглав осигурања » Вести » Донација школама Триглав осигурања
Компанија Триглав осигурање доделила је донацију од 33.000 евра за санацију кровне конструкције у Основној школи „Прота Матеја Ненадовић“ у Бранковини и издвојено одељење школе „Илија Бирчанин“ у Причевићу. Захваљујући овој донацији санирани су кровови на овим школама који су оштећени за време елементарне непогоде у мају месецу прошле године. Школа у Бранковини добила је донацију од 15.000 евра, а школа у Причевићу 18.000 евра. 
 
Донаторске чекове директорима школа уручио је генерални директор Триглав осигурања Београд Драган Марковић који је овом приликом рекао да је иницијативу за помоћ покренуо директор филијале Триглав осигурања у Ваљеву Радоица Рстић, а да је Триглав, као друштвено одговорна компанија прихватила иницијативу и реализовала је. „Наша компанија је увек тражила баланс између економских и социјалних циљева, али у време када су поплаве задесиле ваљевски крај, наша компанија је прва реаговала и издвојила новац како би помогли у санацији основних темеља развоја друштва, а то су сигурно основне школе“, рекао је Драган Марковић.
 
Отправница послова Амбасаде Словеније у Београду Матеја Норчич Штамцар рекла је у Ваљеву да је 2014. година била година када је солидарност била на испиту. „Прво је Словенија у фебруару прошле године, када је била окована ледом, добила помоћ из Србије, на чему смо вам захвални. Потом је Словенија помогла Србији када су вас задесиле катастрофалне поплаве и тако су продубљене везе два пријатељска народа. Нас јако радује што се осигуравајућа кућа Триглав одлучила за ову донацију двема школама након катастрофалних поплава, јер на младима свет остаје“, рекла је овом приликом Матеја Норчич Штамцар и додала да се нада да ће ученици и учитељи ових школа бити задовољни обновом, да ће уживати у стицању нових знања и да ће заједно наставити традицију школа које су у прошлости похађале знамените личности попут Десанке Максимовић. 
 
О значају ове донације говорила је Јелица Стојановић, начелница Градске управе за друштвене делатности, финансије, имовинске и инспекцијске послове. „Оно што је веома похвално је то што је ова компанија препознала потребу и као друштвено одговорна компанија имала слуха да помогне две сеоске школе где је по процени утврђено да је њима најнеопходнија помоћ у овом тренутку. У Бранковини имамо 209 ученика, а у школи у Причевићу 47. Веома је значајно да се број ученика који су уписали први разред у школи у Причевићу утростручио, што значи да се повећава број деце у овој сеоској школи“, рекла је Јелица Стојановић и захвалила се свима који су учествовали у реализацији ове донације. Она је овом приликом истакла да град Ваљево има већ дужи низ година добру сарадњу не само са Триглав осигурањем, већ и са словеначком фирмом „Горење.
 
Након свечане примопредаје донаторских чекова, директори школа Милица Остојић и Владимир Филиповић захвалили су се на вредној донацији и истакли да град значајно улаже у инфраструктуру школа, али да и поред добре воље, није било довољно новца за санацију кровних конструкција које су оштећене и зато је донација Триглав осигурања изузетно значајна, јер без ње, не би било могуће санирати штету. 
 
Свечаном уручењу донаторских чекова у Ваљеву присуствовали су и Љиљана Фигар Ферме, економска саветница Амбасаде Словеније у Београду, као и Матјаж Божич, извршни директор Триглав осигурања, Радоица Рстић, директор филијале Триглав осигурања у Ваљеву и Ивана Матовић, директорка службе за маркетинг Триглав осигурања. За госте из Амбасаде Словеније и Триглав осигурања, пријем је приредио председник Скупштине града др Михаило Јокић.
 

Leave a Comment