Доживи Дивчибаре – два дана дружења на Дивчибарама

Почетак » Доживи Дивчибаре – два дана дружења на Дивчибарама » Актуелно » Доживи Дивчибаре – два дана дружења на Дивчибарама

Туристичка организација Ваљево је 17.маја организовала манифестацију *Доживи Дивчибаре* на Дивчибарама. Намера организатора је да основношколска деца школа која гравитирају подручју Дивчибара се упознају и друже тог дана и науче нешто ново о биљном и животињском свету Дивчибара и значају очувања животне средине.

Ове године деца из пет основних школа, из Ваљева, Мионице, Љига и Пожеге кроз низ образовних и спортских активности на Дивчибарама су се упознала са вредностима које им природа у њиховој непосредној близини пружа, представљајући позитивне аспекте очувања животне средине.

Давне 1932.године, тадашње министарство трговине и туризма, 17.маја, проглешене су за КЛИМАТСКО ТУРИСТИЧКО МЕСТО.
Учесници су била деца  из основних школа   *Нада Пурић* и *Владика Николај Велимировић*  из Ваљева, *Милан Ракић* из Мионице,  *Сава Керковић* из Љига, *Емилија Остојић* из Пожеге. Укупан број учесника је 150.

Деца су пре подне имала организовану едукативну радионицу у хотелу *Дивчибаре*. Касније су учествовали у играма без граница на теренима хотела Дивчибаре. Одржан је и турнир у фудбалу између школа. Победницима су додељени пехари и пригодне награде за прва три места. Сва деца су добила захвалнице за учествовање на манифестацији *Доживи Дивчибаре*. Дан су завшили дружењем у хотелу *Дивчибаре*.

Утисак је да су деца са ове манифестације отисла са осмехом на лицу, са неким новим сазнањима о планини која им је тако близу, а о којој су до јуче тако мало знали.
Туристичка организација Ваљево се потрудила да ове године прошири програм манифестације. У суботу, 19.маја, одржаће се две радионице, Еко отисак и Ликовна радионица „Доживи Дивчибаре“. Најуспешнији радови ће се наћи на еко календару у издању ТО Ваљево као подсећање на незаборавне тренутке проведене на Дивчибарама.

Покровитељи манифестације су Министарство трговине, туризма и телекомуникације Републике Србије и Град Ваљево.