Дрифт трка по други пут у Ваљеву

Почетак » Дрифт трка по други пут у Ваљеву » Актуелно » Дрифт трка по други пут у Ваљеву

У граду на Колубари 30. јуна и 1. јула на паркингу испред источне капије ХК „Крушик“  а.д. по други пут биће одржана дрифт трка, речено је на данас одржаној конференцији за новинаре.

„Дугујем једну велику захвалност Граду Ваљеву – локалној самоуправи која је другу годину за редом омогућила да приближимо једну нову врсту мото спорта  младима и да младе возаче пуне енергије јасно усмеримо на нека безбедна места. Првог дана у суботу возе се квалификације, тренутно је пријављен 21 возач, а од тога има наших 17 домаћих возача, један брачни пар из Мађарске, који је публика имала прилику да види прошле године, такође долазе и два возача из Грчке. У суботу имамо квалификације, сваки возач вози по три вожње и онда се они распоређују, да би у недељу кад је занимљивије возили у паровима“, рекао је на  конференцији за новинаре Александар Јокић  председник Тјунинг клуба из Београда.

Дрифт је контролисано проклизавање аутомобила, где је циљ да возач што боље постави ауто у кривини и што ефектније прође поред клип тачака. Дрифт трке нису трке већ мајсторска вожња.

Овогодишњу другу по реду спортску манифестацију која промовише ауто спорт, током два дана, љубитељи атрактивних вожњи у бочном клизању аутомобила имаће прилику да уживају у вожњама најпознатијих дрифт возача, од којих ће се неколико страних возача, представити ваљевској публици.

Тјунинг клуб, Град Ваљево и Спортски ауто картинг савез Србије (САКСС) су преузели иницијативу да спроведу акцију под слоганом „Улица није тркачка стаза!“ са жељом да младе људе одвоје од штетних утицаја и да њихово интересовање буде бављење ауто спортом. У томе се једино може успети сталном едукацијом, обуком возача и чињеницом да једино место за трке су обезбеђени тркачки полигони, картинг и ауто стазе.

„Ваљево је прихватило обавезу да ове године помогне ауто мото спорт и драго је чути овако лепе похвале од председника да смо били успешни организатори и да водимо бригу и овој врсти спорта. После уводног излагања Александра Јокића нама остаје да у име Градског већа и у име градоначелника др Слободана Гвозденовића позовем све љубитеље ауто мото спорта да у суботу дођу и да уживају у чарима овог атрактивног спорта“, истакао је члан Градског већа проф. др Мирољуб Ивановић.

Овај шампионат се у Србији одржава око десет година. Дрифт возачи ће показати како се контролишу аутомобили у бочном проклизавању. У суботу 30. јуна се возе квалификације, а у недељу 1. јула финалне вожње у којима два такмичара у исто време, на стази возе један поред другог. Програм оба дана почиње у 11 сати, а организатор овог такмичења је Тјунинг клуб из Београда.

У суботу 30. јуна  у вечерњим часовима на платоу испред Центра за културу Ваљево одржаће се изложба модификованих и дрифт аутомобила.