Дрифт трке овог викенда у Ваљеву

Почетак » Дрифт трке овог викенда у Ваљеву » Актуелно » Дрифт трке овог викенда у Ваљеву

Заједно са  Ауто Тјунинг Клубом, Тјунинг Стајлинг клубом и Градом Ваљевом 22. и 23. јуна 2019. на стази испред источне капије „Крушика“ у Ваљеву биће организована трећа по реду „Дрифт тркa Ваљево 2019“. Овај ауто спорт је настао у Јапану и његова главна карактеристика је да се возачи уместо праволинијски крећу бочно. У име градоначелника др Слободана Гвозденовића и Градског већа, на конференцији је говорио проф. др Мирољуб Ивановић и истакао да је град Ваљево покровитељ ове спортске манифестације и ове године, као и претходних и позвао суграђане да током предстоећег викенда уживају у несвакидашњем спорту.

„У суботу возе само домаћи, наши возачи у оквиру домаћег СДЦ  (Serbian Drift Championship) шампионата, а у недељу ће се придружити возачи из региона, два из Хрватске, један из Румуније, један из Бугарске у оквиру друге рунде дрифт серије „Day of Champions“. Сви су на горњој лествици према њиховим националним табелама и сви одлично возе. Махом су присутна возила BMW и нешто мало Јапанаца. Мислим да ће бити неизвесно и морам да кажем да је је атмосфера у Ваљеву одлична“, навео је Александар Јокић, председник Ауто Тјунинг клуба.

Претходне две године падала је киша, али лоше време није омело љубитеље брзине и адреналина да посете ову манифестацију. Tо је показатељ да људи у Ваљеву воле и ауто спорт и спортска дешавања.

„Ове године очекујемо још већи бој посетилаца, с обзиром на боље временске прилике“, рекао је Јокић и најавио да посетиоце очекују и бројни пратећи садржаји: вожње у дрифт таксију, мотоциклисти који дижу моторе на предњи и задњи точак. У суботу ће бити ревијална вожња, јер мото клуб „Сораби“ из Ваљева прави окупљање мотоциклиста.

„Све који имају времена, позивам да дођу, да нам се придруже, јер ово је једна акција којом ми промовишемо безбедност у саобраћају „Буди безбедан, вози сигурно“ и на тај начин смањићемо број повређених и настрадалих у граду Ваљеву, што нам је свима интерес. Хвала још једном локалној самоуправи, која брине о младима и подржава ове садржаје који су нешто ново последњих година. Ово је значајно и са аспекта туризма, јер ће у Ваљево доћи посетиоци, који ће имати прилику да уживају у туристичкој понуди Града и упознају Ваљево на један другачији начин“, истакао је Јокић.

Ове године организатори ће припремити радар, тако да ће сваку брзину засебно ишчитавати, а конфигурација стазе допринеће брзини до 70 км што опет резултира већом количином дима, кажу организатори. Прво се возе по две квалификационе вожње, затим сиситемом елиминације, најбољи са последњим, на испадање и тако дођемо до финала и најбољег. Неизвесно, узбудљиво, прави адреналински доживљај нас очекује у суботу и недељу. Капије за посетиоце отварају се од 11 сати, а најбоље вожње дешаваће се око 17 часова.