Друга испорука помоћи Чешке

Почетак » Друга испорука помоћи Чешке » Вести » Друга испорука помоћи Чешке
Опрема која ће се користити у санацији штета од поплаве у ваљевском крају, данас је испоручена Ваљеву. Помоћ се састоји од електро агрегата, која покреће пумпу за избацивање воде, уређај за извачење влаге и исушивање просторија.
 
Заменик градоначелника Ваљева Жарко Ковач је рекао да је ово друга испроука помоћи Чешке, која преко своје амбасаде у Ваљеву свих ових година несебично помаже град Ваљево.
 
„Захваљујем се још једном пријатељима из Чешке на овој корисној помоћи, која ће бити искоришћена и у будућем раду Штаба цивилне заштите који ће бити формиран до краја године“, рекао је Жарко Ковач.
 
Властимил Јанош, из фирме „ВХС Брно“, која годинама послује у Ваљеву на реализацији бројних пројеката које финансира Влада Чешке, ову помоћ је испоручио Ваљеву у име амбасаде своје државе. 
„Вредност ове помоћи је око 20.000 евра и Чешка је помогла и осталим општинама које су оштећене у поплавама, попут Крупња, Осечине, Лознице и Мионице“, рекао је Јанош.
 
Приликом недавне постете Ваљеву чешке амбасадорке Иване Хлавсове, нашем граду су испоручена средства за дезинфекцију и средства за пречишћавање воде за пиће. Према речима заменика градоначелника Жарка Ковача и у наредном периоду ће Ваљево добити помоћ из Чешке, али и наставити са реализацијом важних пројеката.
 
 

Leave a Comment