Други о нама: Е-капија „Започета изградња цевовода од Ваљева до Бранковине“

Почетак » Други о нама: Е-капија „Започета изградња цевовода од Ваљева до Бранковине“ » Вести » Други о нама: Е-капија „Започета изградња цевовода од Ваљева до Бранковине“
Градски водовод у Ваљеву саопштио је да је започео изградњу цевовода до Бранковине што ће Републичка дирекција за воде платити 130 милиона динара. Како је новинарима речено у Градском водоводу, квалитетну воду за пиће на тај начин добиће око 15.000 житеља дела Ваљева на левој обали речице Љубостиње и Рађевог села, Горње Грабовице и Забрдице, као и у деловима градских насеља Пети пук и Кличевац.
 
Воду из градског водовода добиће и неколико ромских насеља, од Ваљева до Бранковине, која су до сада користила бунаре сумњивог квалитета.
 
Део новца за „секундарну мрежу“ уложиће локална самоуправа из градског буџета, али и грађани. Изградња би требало да се заврши до краја 2012. године. У ваљевском „Водоводу“ кажу да су обезбедили предуслове реконструкцијом постројења за прераду воде у излетишту Пећина, и црпне станице на реци Градац у Дегурићу.
 
И друга села ваљевске општине моћи ће да рачунају на воду из градског водовода када буде завршена брана и акумулација на реци Јабланици, 15 километара од Ваљева, која ће водом за пиће снабдевати и околне општине, а техничком водом турбине будуће термоелектране „Колубара Б“ у Каленићу код Уба.
 

Leave a Comment