Државни секретар Негован Станковић у посети Ваљеву

Почетак » Државни секретар Негован Станковић у посети Ваљеву » Вести » Државни секретар Негован Станковић у посети Ваљеву
Државни секретар Министарства рада, запошљавања и социјалне политике Негован Станковић, приликом посете Ваљеву оценио је да је ваљевско Удружење бораца рата од 1990 године јако дисциплиновано, можда чак и најдисциплинованије удружење. Ваљевско, за разлику од других удружења по Србији према Станковићевим речима добило је похвале као удружење које је наменски трошило средства, имало потпуну документацију и добро спроводило пројекте. «Наравно, договор увек постоји, удружење има добре пројекте и веома је битно да се они не односе само на један мали број људи, него за већи број људи исте популације, а ради се о ратним војним инвалидима и породицама погинулих што је изузетно добро» рекао је Станковић. Даље у излагању је додао да је добро што је председник ваљевског Удружења Љубомир Брадић истакао да је Ваљево један од ретких градова који знатан део средстава из буџета издваја у виду субвенција пре свега овој популацији и тако може да послужи као добар пример осталим градовима у Србији.
 
Градоначелник Ваљева Станко Терзић рекао је између осталог да је Ваљево сигурно један од лидера у Србији када је реч о издвајањима за социјалне потребе својих грађана.Велики је број социјалних услуга. Издвајају се одређена средства за помоћ породицама погинулих бораца и преминулих ратних војних инвалида. Како је велики број младих људи са ових простора погинуо у рату, то се Град са дужним поштовањем и пијететом односи према погинулим суграђанима. У овој години ће бити подигнут споменик војнику Стојадину Мирковићу који је погинуо на ратишту у Бјеловару. Потврђена је од стране градоначелника добра сарадња са Удружењем бораца рата и са ресорним министарством.
 
Љубомир Брадић председник Удружења бораца рата је истакао изузетну сарадњу са ресорним министарством, са Градом , градоначелником као и начелницом Градске управе за друштвене делатности, финансије, имовинске и инспекцијске послове. Нада се да ће та сарадња бити настављена и у наредном периоду.
 

Leave a Comment