Државни секретар о ски стази „Црни врх“

Почетак » Државни секретар о ски стази „Црни врх“ » Вести » Државни секретар о ски стази „Црни врх“
Боравећи у Ваљеву поводом оснивачке скупштине туристичког кластера „Ваљево за вас“, државни секретар за туризам Србије Горан Петковић изјавио је да је ски-центар „Црни врх“ на Дивчибарама прешао у власништво Града Ваљева.
 
Јавно предузеће “Скијалишта Србије“, које је до сада газдовало новом стазом и жичаром на Црном врху, урадило је технички и имовинско-правни део посла и донело одлуку о преносу те имовине на Град Ваљево. По окончању поступка издавања грађевинске и употребне дозволе и одлуке Управног одбора “Скијалишта Србије“ о преузимању надлежности града над ски-центром “Црни врх“, уследиће разматрање ове одлуке на дневном реду једне од наредних седница Скупштине града.
 
„Наш план је да се одборници на истој седници изјасне о намери Скијалишта Србије и о предлогу о томе ко ће преузети посао око организовања скијашке сезоне. У међувремену, наше градске службе биће на располагању ’Скијалиштима Србије’ како би пробавили употребну дозволу за ски стазу и завршили технички и имовинско-правни део посла. Док се то не обави, град не може управљати скијалиштем на Дивчибарама“, рекао је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић.
 
Стаза је дуга око 1.000 метара, а двоседна жичара има капацитет од 900 до 1.500 смучара на сат.
У ски стазу на Црном врху је 2007. уложено 168 милиона динара, а потом је у лето 2008. додатно инвестирано 190 милиона динара како би она била спремна за безбедно скијање.
 

Leave a Comment