Два километра асфалтног пута у Котешици

Почетак » Два километра асфалтног пута у Котешици » Актуелно » Два километра асфалтног пута у Котешици

Село Котешица је добило два километра асфалтног пута. Вредност радова је девет милиона динара, а радове изводе предузећа „Компресор Инг“ и Предузеће за путеве.

„Овде смо у селу Котешица где је урађено два километра асфалтног пута и чини ми се да је велика радост не само мештана него и мене лично, зато што је то пут који смо  требали прошле године да радимо, али хвала Богу стигли смо да завршимо на време и како треба. Оно што је јако битно за село је путна инфраструктура, али исто тако и водоснабдевање и снабдевање струјом и сигнал мобилне телефоније. Идуће недеље ће почети градња Црпне станице у селу Царић за који је град издвојио 11 милиона и то само говори у прилог чињеници да  смо увек решавали системске проблеме у селу. Ја сам у разговору са људима овде сазнао да у Јошеви има проблема са снабдевањем електричном енергијом и већ у понедељак, уторак дистрибуција ће доћи у Општину због неких дозвола које Урбанизам треба да изда, неке трафостанице које се у граду раде, али ја ћу им напоменути да обрате пажњу шта се дешава овде и какво је снабдевање електичном енергијом у Јошеви. Ова два километра пута за њих сигурно значи много и ја заиста желим да нагласим да ћемо и даље радити у селу и видећемо у наредном периоду у ком обиму и колико, а сигурно су наши планови амбициозни и очекујем да се то све у овој години оствари, наравно све уз помоћ српске Владе, Јавног предузећа „Путеви Србије“ и уз помоћ председника Србије Александра Вучића. Хвала мештанима на поверењу, што су били стрпљиви и нека је са срећом.

Владан Сенић  из села Рабас у Месној заједници Котешица се захвалио на испуњеном обећању градоначелнику и градској власти.

„Овде има 30 – ак младих који су остали, баве се пољопривредом, неки су отишли у град, али се враћају кући после посла и ово је од великог значаја, да млади остају. Велика је производња млека, а недељно пролазе сваки дан камиони две фирме. Једни се баве воћарством, малинараством, ово је пољопривредни крај и велика су улагања.Ту имамо хладњачу на Царићу где се роба лагерује и ја се стварно захваљујем градоначелнику који је показао у ове четири године како треба радити у селу и у граду“, рекао је Владан Сенић из Рабаса.