Два милиона за Локални план акције за децу

Почетак » Два милиона за Локални план акције за децу » Вести » Два милиона за Локални план акције за децу
За имплементацију Локалног плана акције за децу, град Ваљево је у 2011. години из буџета определио два милиона динара, дупло више него предходне године. Од тих средстава, биће настављен програм „Бесплатне ужине“ за 110-торо малишана, ученика од првог до четвртог разреда свих седам ваљевских основних школа, који су социјално и материјално најугроженији. Овај програм биће реализован закључно са текућом школском годином. Осим тога, и ове године за ученике првог и другог разреда ваљевских основних школа биће организована обука за непливаче на базенима Спортско-рекреативног центра Петница. За разлику од предходне године када је 80-торо малишана учествовало у овом програму, у 2011.-тој ће их бити 110. Уз ове програме и ове године, биће реализована хуманитарна акција којом Град куповином зимске одеће и средстава за личну хигијену, помаже најсиромашнијој деци у сарадњи са Центром за социјални рад, а јуче је изашао и  конкурс за пројекте из Локалног плана акције за децу за средства у износу од 600.000 динара.
 
Конкурс за ЛПА је објављен у јучерашњем броју „Напреда“ и траје до 29. априла 2011. године.
 
Пријавни формулар за пројекте доступан је  на инфо-пулту у холу зграде Градске управе Ваљево и на званичној интерент презентацији града Ваљева www.valjevo.org.rs.
 
Контакт особа у вези конкурса је Маријана Јевтић, координатор и секретар Одбора за имплементацију Локалног плана акције за децу (телефон 014 294 883).
 

Leave a Comment