Џез фест почиње 27. маја

Почетак » Џез фест почиње 27. маја » Вести » Џез фест почиње 27. маја
У Ваљеву у среду 27. маја наступом ваљевских музичара на Десанкином тргу, биће отворен 31. Џез фест, који ће трајати до суботе 30. маја. На данашњој конференцији за новинаре је најављен овај фестивал.
 
Председник Организационог одбора Александар Вујић Суботић је нагласио да је велики значај фестивала за промоцију града, јер је протекле три деценије Џез фест био место на коме су наступали најбољи музичари из региона, али и позната светска имена. „Захвалио бих се Јовану Маљоковићу, без кога Фестивал не би могао бити организован на овако високом нивоу и не би имао размере које сада има. Свега овога не би било без спонзора који нам помажу сваке године. Велики допринос су нам дале Ваљевска пивара, Гејт, Босис … Град Ваљево је одвојио 1,5 милион динара за Фестивал али и Министарство културе издвојило је 500 000 динара, а додатних милион динара ћемо обезбедити од спонзора. Све у свему око 3 милиона динара ће коштати овај Фестивал. Град Ваљево сваке године подржава ову манифестацију“, рекао је Вујић Суботић.
 
Оснивач Фестивала Јован Маљоковић је истакао да је важно запамтити да овај фестивал негује џез музику и да помаже развоју културе у Србији. „Чули сте колико то кошта, а морам рећи да ми на Фестивал доводимо само звучна имена. Ретко да који Фестивал са овако мало пара може да направи овако квалитетан Фестивал. О Ваљеву се доста прича и у Паризу и у Њујорку, а стално добијамо и мејлове од музичара који би желели да дођу у Ваљево и свирају. Сада светски бенд можете да доведе са почетном цифром од 15 000 евра па до 30 000 евра.То је за само један бенд. Ми немамо толико новца, а ево доводимо најбољег музичара из Хрватске у Ваљево, долази нам млади гитариста из Сарајева, погледајте имена и видећете о чему говорим“, рекао је Маљоковић.
 
За Џез фестивал кажу да има четири стуба а један од тих стубова је Ваљевска пивара која је и ове године подржала овај Фестивал. “ Драго ми је да смо заједно толике године, сматрајући да је наше пиво бренд у Ваљеву, а исти је случај и са Џез фестивалом па нам је драго да и ове године можемо да помогнемо“, рекла је Славица Томашевић помоћник директора Ваљевске пиваре.
 
На данашњој конференцији за новинаре директор Центра за културу Милош Смиљанић рекао је да је све спремно за реализацију програма високог квалитета.  Цена појединачне улазнице је 300 динара, а комплет за две вечери је 500 динара.
 
Ово је изузетна прилика да се у Ваљеву сусретну изврсни музичари из Србије и са простора бивше Југославије, али је и место на коме ће посетиоци да уживају у доброј музици и атмосфери.
 
 
 

Leave a Comment