ФАО помаже пољопривредна газдинства

Почетак » ФАО помаже пољопривредна газдинства » Вести » ФАО помаже пољопривредна газдинства
У оквиру програма помоћи малим пољопривредним газдинствима, која су претрпела штете у мајским поплавама, који финансира Европска унија, а спроводи Организација за храну и пољопривреду (ФАО) Уједињених нација, уз подршку града Ваљева, у нашем граду пријавила су се 782 домаћинства.
 
Ранг листа пољопривредника утврђена је на основу критеријума за бодовање ФАО, а према подацима који су добијени од стране пољопривредника града Ваљева, тако да је ће од 338 захтева у којима је први приоритет била семенска пшеница са ђубривом, бити подржан 231 корисник са поменуте ранг листе.
 
Преосталих 551 захтев од укупног броја поднетих пријава ће остати на збирној листи ФАО. У оквиру програма помоћи, који траје до августа следеће године, ФАО ће настојати да са другим пакетима помоћи подржи највећи број преосталих пољопривредних газдинстава, о чему ће сви бити благовремено обавештени.
 
Званично, прва додела пакета помоћи, који садржи 250 кг семена пшенице и 300 кг НПК ђубрива, почиње у понедељак 13.10.2014.године и траје до среде 15.10.2014. године.
 
О начину, датуму, месту, и времену поделе помоћи, сви корисници биће појединачно обавештени.

Leave a Comment