Мирис, укуси, музика, добро расположење, традиционална кухиња…део су атмосфере која је у недељу владала на кеју реке Колубаре, када је одржан шести по реду Фестивал дуван чварака.
Манифестација посвећена чварцима, бренду ваљевског краја, коју је ове године подржао и град Ваљево, окупила је бројне Ваљевце, али и госте са стране. Сви су имали прилике да се подсете, а многи и да први пут виде како се традиционално спремају чварци, који су незаменљиви на трпезама у ваљевском крају, током целе године. Двадесетак учесника, искусних месара, али и ентузијаста и љубитеља доброг залогаја, окушали су се у спремању дуван чварака.
У такмичарским делу, науспешнији су били:
– 1. место : СТР „Код Лазе“
– 2. место: Месара „Цветковић“
– 3. место: Месара „Корида“
У ревијалном делу, награђени су:
– Најбољи почетници : Ваљевски бајкери ( четири удружена клуба из Ваљева)
– Најбољем веслачу : Војкану Обућини, Кланица Дивци
– Најупорнијем чваркољупцу: Сими Мирковићу
– Најбољем међу најбољима у ревијалном делу: Драгану Ранисављевићу Чапи
У такмичарском делу, квалитет спремљених чварака је оцењива жири:
- проф. Душан Живковић, Пољопривредни факултет Београд, председник
- Весна Котарац, проф. групе предмета прехрамбене струке у Пољопривредној школи
- Бојан Јовановић, прерада меса „Јовановић“ Ваљево
Ревијални жири:
– Бранко Лукић, председник
– Славен Баточанин
– Весељко Белушевић
ФОТО: Драган Крунић







Жао нам је, да би поставили коментар, морате бити пријављени.