Open Minded Fest

Први „Open Minded Fest“ одржаће се од 24. до 26. јуна, у Ваљеву, на простору код споменика Стевана Филиповића.

Млади који су окупљени у Удружењу „Open Minded“ организовали су фестивал, на коме ће наступити најбољи извођачи данашње домаће сцене, као што су: Prti Bee Gee, Леа Добричић, Владимир Аћић, WRECKVGE, Dada Selectah, Witch 1, Вране Камене, Petting Blues Band – Power Jimi и многи други, као и локални музичари.

На данас одржаном округлом столу на Факултету „Сингидунум“, повећеном предстојећем фестивалу, организатори су рекли да је циљ да фестивал постане туристичка дестинација са свим својим понудама и бренд града Ваљева.

open1

О предстојећем фестивалу у Ваљеву говорили су представници полиције- о мерама безбедности, Центра за културу Ваљева- о организацији догађаја, Завода за заштиту споменика културе – о значају простора на коме се одржава Фестивал, медија и Града Ваљева.

„Open Minded Fest је јединствен по својој садржини, јер сличан фестивал не постоји у Колубарском округу. Пројекат се реализује под покровитељством града Ваљева и Ваљевске пиваре. Потенцијал је велики, јер млади све више слушају Rock’n’Roll, Хип-Хоп и електронску музику и све више посећују фестивале оваквог типа“, истакао је Вук Стаменковић, оснивач Удружења „Open Minded“.

open2

Ана Марковић, из овог Удружења је рекла да је Фестивал инспирисан спомеником Стевана Филиповића, али и животом овог младог хероја, који је живео кратко, само 26 година:

„Његово име остаће трајно записано у историји као симбол побуне против освајача и борбе за слободу. Фотографија са стиснутим песницама високо подигнутим увис у тренутку вешања на тргу у Ваљеву у знак протеста против фашистичких злочинаца и њихових сарадника учинила је Стевана Филиповића бесмртним и нашла се на корицама историје. Фотографија Стевана Филиповића са омчом око врата и уздигнутим песницама данас се налази у згради Уједињених нација у Њујорку, као један од симбола борбе против фашизма.“

Удружење „Open Minded“, кроз пројекат “Open Minded fest” у Ваљеву, покушава да побољша положај младих у друштву, са посебним акцентом на проблем незапослености међу младима, а истиче се и да ће се борити против свих врста болести зависности, посебно наркоманије и насиља.

Oпширније о Фестивалу на страници: https://www.facebook.com/Open.Minded.Fest