Филмски програм 1. октобра

Почетак » Филмски програм 1. октобра » Актуелно » Филмски програм 1. октобра

DOM GOSPOĐICE PEREGRIN ZA ČUDNOVATU DECU

miss_peregrines_home_for_peculiar_children_feat

Centar za kulturu Valjevo

subota,  01. oktobar – 17.30 časova

Režiser: Tim Burton

Glumci: Eva Green, Asa Butterfield, Ella Purnell, Samuel L. Jackson

Žanr: fantazija, avantura

Trajanje: 126  min

Format: digital 3D

Zemlja porekla: USA

Godina proizvodnje: 2016

Priča prati šesnaestogodišnjeg Džejkoba čiji život teče potpuno mirno sve do strašne smrti njegovog dede, koja se dogodila pod sumnjivim okolnostima. Džejkobu do ruku dospeva tajanstveno pismo koje ga odvodi na velško ostrvo i do doma gospođice Peregrin za čudnovatu decu.

Film je rađen prema istoimenom romanu Ransoma Rigsa iz 2012. godine, u kome se proza prepliće i dopunjuje fotografijama. Reditelj filma je legendarni Tim Barton, a scenario je uradila Džejn Goldman. Ulogu gospođice Peregrin tumači Eva Gren, a u ostalim ulogama pojaviće se Semjuel L. Džekson, Asa Vaterfild, Džudi Denč i mnogi drugi. Serijal knjiga „Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu“ za srpsko tržište objavljuje novosadska izdavačka kuća Orfelin.

https://www.youtube.com/watch?v=G3BGksGMMMQ

DNEVNIK MAŠINOVOĐE

Centar za kulturu Valjevo

subota,  01. oktobar – 20.00 časova

 dnevnik-masinovode-plakat-724x1024

Režiser: Miloš Radović

Glumci: Lazar Ristovski, Petar Korać, Pavle Erić, Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević, Nina Janković

Žanr: komedija

Trajanje: 85 min

Format: digital 2D

Zemlja porekla: Srbija

Godina proizvodnje: 2016

Svaki mašinovođa, tokom svoje profesionalne karijere, nenamerno ubije 20 – 30 ljudi. Žrtve su obično samoubice, nepažljivi, pijani, ili samo odsutni ljudi. Ovo je tragična komedija o nevinim ubicama i njihovim životima.

Činjenica da voz ne može da se zaustavi najmanje 700 metara nakon što je kočnica aktivirana, oslobađa mašinovođe svake odgovornosti. Nevinost za nebrojene žrtve – čini ove masovne ubice grupom ljudi sa posebnim mentalnim i psihološkim profilom. Ovo je tragično-humorna melodrama o nevinim ubicama i njihovim životima. Ilija je šezdesetogodišnji mašinovođa, na korak do penzije. On drži neslavan rekord od 28 gaženja tokom karijere. Njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin Sima priprema se da nastavi porodičnu tradiciju. Ilija ga upoznaje sa poslom i činjenicom da su nesreće neizbežne. Sima se plaši, on ne želi da postane ubica. Najviše ga zanima koliko će vremena proći dok mu se ne desi prvo gaženje.

https://www.youtube.com/watch?v=K9EXSFpopKQ

 

Prodaja karata na dan projekcije 

Cena ulaznice: 250,00 dinara