Финале Купа Србије у ватерполу

Почетак » Финале Купа Србије у ватерполу » Актуелно » Финале Купа Србије у ватерполу

Поводом одржавања финала ватерполо Купа Србије за дечаке до 15 година, данас је у Малој сали Скупштине града Ваљева одржана конференција за новинаре тим поводом.

На конференцији су говорили члан управног одбора ВК „Валис“ Александар Младеновић, први кординатор за млађе категорије тренер Урош Тешић и играчи клуба Петар Станић и Никола Танасковић.

Финале ватерполо Купа Србије ће се одржати у Ваљеву у суботу 21. и недељу 22. априла у организацији ВК „Валис“. На турниру ће учествовати београдски клубови „Црвена Звезда“ и „Партизан“, „Раднички“ из Крагујевца, „Младост“ из Панчева, „Дунав“ из Новог Сада и ваљевски „Валис“.

“Пред нама је једно испуњење циља ВК “Валис“ за такмичарску сезону 2017./2018. годину, наиме циљ нам је био да са нашом генерацијом која је до сада показала један изузетан потенцијал и у коју је упорно и годинама улагано изборила пласман за финале купа државе  која је напоменућу и даље најбоља на свету у спорту којим се ови дечаци баве. Циљ смо остварили пласманом у финале и ово што радимо можемо рећи да је ствар престижа јер смо се нашли у тако једном високом друштву. Даљи планови клуба су улагање у даљи стручни рад, како бисмо деци овој која траже више то и приуштили. Сутра ћемо угостити Партизан, Звезду, Војводину, Панчево, Раднички из Крагујевца. То су актуелно не најбоље школе ватерпола у Србији , већ у свету. Ми овим учешћем на овом финалу показујемо да можемо да играмо и ово ће да буде за нас опет неки нови почетак“, рекао је у обраћању новинарима Александар Младеновић.

Тренер Урош Тешић је истакао: “Очекује нас веома један јак и битан турнир за викенд. Напорно смо радили у протеклих годину дана да бисмо дошли на овај ниво не само у генерацији 2003. годиште која очекује овај турнир за викенд, него и у млађим селекцијама. Бројно стање деце нам се побољшало, долази све више и више дечака и девојчица на базен, максимално се улаже у њих од стране клуба, радимо на томе да деца достигну неки врхунац који може да их прати током целе каријере, да знају свој пут ватерпола и да изаберу добар начин да би се доказали и  показали у овом свету спорта. Морам да најавим да имамо турнир за најмлађе за 2007. и 2008. годиште у Шапцу, а очекује нас и  турнир у јуну овде у Ваљеву за 2005. и 2006. годиште, после финалног турнира сад за викенд за 2003.годиште, а већ следеће недеље почиње финално првенство Србије исто за то годиште. Биће то за њих веома напорно и тешко с обзиром да су током целе године вежбали два пута дневно тренирали да би доспели до врхунца“. Тренер Тешић је додао да

прва утакмица почиње у суботу у 17 часова а састају се ВК “Валис“ Ваљево и ВК“Младост“ Панчево, а након тога наредна одмах се игра утакмица за утакмицом.

Ово је ипак велики успех за клуб што је рекао Младеновић, ми се надамо да ће дечаци испунити неки свој жељени сан да узму медаљу, да победе Партизан, Раднички, Панчево јер ипак за њих је то велики подухват и  велика жеља. Надам се да ће да остваре циљ поготово на нашем базену и мислим да ће ако то желе и постићи леп успех.

“Надемо се да ћемо освојити нека од прва три места на овом турниру, пошто смо показали да можемо. Ја играм десног бека, важно нам је само да победимо. Тренирам од почетка другог разреда, а сада сам седми разред“, рекао је дечак Петар Станић који игра на позицији десног бека.

Дечак Никола Танасковић игра  на позицији десног или левог крила и такође очекује да остваре што бољи резултат, да освоје барем треће место. Никола каже да тренира зато што тренирају сви његови другари, а тренира од петог разреда.

Александар Младеновић, је искористио ову прилику и најавио да ове године  ВК “Валис“ и град слави 25 година постојања ватерпола у Ваљеву а и овог клуба.