Финале квиза и додела награда ваљевским ученицима

Почетак » Финале квиза и додела награда ваљевским ученицима » Вести » Финале квиза и додела награда ваљевским ученицима
Финале квиза ученика основних школа „Ваљево у прошлости“, данас ће бити одржано у Центру за културу Ваљева, са почетком у 17.00 часова.
Директно у финале квиза пласирале су се основне школе из Драчића, Поћуте и „Нада Пурић“ из Ваљева. Пре финала биће одржан и баражни меч између школа у Каменици, „Десанке Маскимовић“ и „Сестре Илић“.
 
Након финала,  у 18.30 часова ће у Холу Центра за културу бити уручене награде за победнике квиза, али и ликовног и литерарног конкруса „Слике мога града“, организованог поводом Дана града Ваљева, као и дружење са награђиваним ђацима Ваљева у протеклој години.
 
На литерарном конкурсу за најмлађе ученике од 1. до 4. разреда биће награђена Ленка Живановић, ученица 4. разреда О.Ш. „Андра Савчић“, а похваљена Теодора Марковић, 4. разред О.Ш. „Сестре Илић“.
 
У категорији ученика од 5. до 8. разреда биће награђен Никола Сенчић, 8. разред О.Ш. „Нада Пурић“, а похваљен Младен Марковић, ученик 5. разреда исте школе.
Међу средњошколцима, најбољи рад је написала Радмила Сандић, 1. година Ваљевске гимназије, а похваљена је Анка Цвејић, такође из Гимназије.
 
Жири ће доделити и награду Александру Грујичићу, ванредном ученику Техничке школе и штићенику Казнено-поправног завода у Ваљеву.
 
Награде ће доделити жири, у саставу Снежана Адамовић, књижевница и професорка Економске школе, Бранка Јовић, библиотекарка и Бранко Лукић, драматург.
 
Радове ученика пристиглих на ликовни конкрус са темом „Слике мога града“, оцењивао је жири у саставу Тамара Пантић, академски сликар и председник жирија, Мирјана Војић, директорка Интернационалног уметничког студија “Радован Трнавац Мића” и Бранко Матић, наставникк, О.Ш. “Сестре Илић”
 
Победници ликовног конкурса су:
•           Смиљана Милошевић – 8.разред О.Ш. ,,Десанка Максимовић’’
•           Сара Дамњановић – 7. разред О.Ш. ,,Сестре Илић’’
•           Филип Довечер, 6 година – Креативна радионица ,,Пинокио’’
•           Дуња Љубичић, 6 година -  Обданиште ,,Пчелица’’
•           Алаксандар Кошчица, 6 година – Креативна радионица ,,Пинокио’’
 
Спонзори квизова су Телеком Србија, Саобраћајно предузеће „Ласта“ и Службени гласник.
 

Leave a Comment