Финале републичке спортске манифестације Сеоске олимпијске игре у суботу у Ваљеву

Почетак » Финале републичке спортске манифестације Сеоске олимпијске игре у суботу у Ваљеву » Актуелно » Финале републичке спортске манифестације Сеоске олимпијске игре у суботу у Ваљеву

Град Ваљево ће у суботу 17. септембра бити домаћин  велике спортске републичке манифестације-финала Сеоских олимпијских игара. У бројним атрактивним дисциплинама надметаће се преко 1500 такмичара из 25 локалних самоуправа Републике Србије.

„Такмичења ће бити организована на пет локација у Граду. На Петом пуку, на „Студенту“, у Хали спортова, у Првој основној школи, у стрељани, а у случају кише у ОШ“Нада Пурић“. Свечано отварање манифестације је у 10.00 часова на кошаркашком терену „Студент“. У име градоначелника града Ваљева др Слободана Гвозденовића, који ће отворити манифестацију,  Града Ваљева и Организационог одбора, позивам наше суграђане и вас медије да присуствујете свечаном отварању манифестације. Такође вас позивам да испратите спортска надметања, која ће бити атрактивна и занимљива. Град Ваљево је покровитеље ове манифестације и у протеклом периоду одржавала су се такмичења у ваљевским селима где смо, само у финалу недавно имали преко 280 такмичара. То говори у прилог чињеници да је ово добар начин да употпунимо садржаје у нашим селима и да окупимо младе људе“, рекао је на данашњој конференцији за новинаре Милан Гајић, председник Организационог одбора манифестације и одборник у Скупштини града Ваљева. Он је овом приликом истакао да ће град Ваљево кроз низ подстицајних мера подржати развој пољопривреде у ваљевском крају, јер је уз привреду, окосница даљег развоја Ваљева управо у пољопривреди.

Председник Савеза за рекреативни спорт Србије проф. др Предраг Гавриловић истакао је овом приликом да је ово традиционална манифестација која се одржава од 1974. године. „Успели смо да одржимо ову манифестацију и очекујемо да ће у Ваљеву бити један велики број финалиста који ће се појавити, ми очекујемо око 1500 учесника. Суштина је да стимулишемо и подржимо спортска такмичења на најнижем нивоу. Ваљево је до сада успело да у својим руралним срединама организују активности које би требало да помогну младима, али и одраслима да партиципирају што више у спортским активностима. Велики број истраживања указује на то да бављење спортом је најзначајнији фактор превенције развоја великог броја болести. Циљ нам је да на овом нивоу такмичења имамо што више учесника. Ми у Србији имамо и до 80.000 такмичара који су на целој територији земље учествовали у овој манифестацији“, рекао је овом приликом Гавриловић и додао да од града Ваљева, као домаћина, очекује да ће организација бити на највишем могућем нивоу.

На конференцији је говорио и Раде Марковић, секретар Организационог одбора који је најавио које ће дисциплине бити заступљене на такмичењу. Фудбал, вишебој, скок у даљ из места, вишебој, баскет, пикадо, надвлачење конопца, рвање, одбојка, шах, стони тенис, само су неке од бројних атрактивних дисциплина које ће бити заступљене на такмичењу.