Фондација за талентоване ученике и студенте

Почетак » Фондација за талентоване ученике и студенте » Вести » Фондација за талентоване ученике и студенте
Ових дана исплаћене су прве стипендије ученицима и студентима града Ваљева саопштили су на данашњој конференцији за новинаре управитељ Фондације Бранко Матић и председница Управног одбора Милица Остојић.
 
На конкурсу расписаном 5. октобра за школску 2011/12 годину се јавило 215 кандидата, нешто мање у односу на претходну годину.“ Стипендију је добило 178 ученика и студената, пет добитника су ученици основних школа, 26 ученика из средњих школа и 147 студената. Иначе стипендије за основне и средње школе на месечном нивоу износе 3.000 динара, а за факултет 5.000 динара.  Овим путем желела бих да скренем пажњу спољним донаторима да се укључе у рад донације, да испрате наш рад, како бисмо помогли свим талентованим ученицима и студентима града Ваљева“ истакла је Милица Остојић председница управног одбора Фондације.
 
Бранко Матић управитељ Фондације је између осталог нагласио да је Фондација ове године потпуно раздвојила критеријуме за ученике основних и средњих школа и студенте. Од ове године стипендије аутоматски добијају ђаци генерације из претходне године. Исто важи и за студенте прве године студија, који су били ђаци генерације у својој средњој школи. Ученици основних и средњих школа могу бити стипендисти ако имају просечну оцену у претходној школској години најмање 4,50 и ако су освојили једно од прва три места на републичком такмичењу из области науке, спорта и уметноси,  а студенти ако испуњавају услов да су били ђаци генерације у својој средњој школи и ако имају просечну оцену успеха најмање 9,00.
 
Корисник средстава који се по завршетку студија запосли на територији града Ваљева и на раду проведе време које је четири пута краће од времена за које је примао стипендију, није у у обавези да врати средства.
 
Према речима управитеља Матића, Фондација продубљује односе са стипендистима и наставља сарадњу са њима. Знање и квалитет тих младих људи најважнији је ресурс овог града и Фондација је започела дугорочни посао њиховог повратка у Ваљево. Повратак ових младих и образованих људи у Ваљево могао би значајно да унапреди укупну слику града.
 
 

Leave a Comment