‘’Free Climbing’’ у Ваљеву

Почетак » ‘’Free Climbing’’ у Ваљеву » Вести » ‘’Free Climbing’’ у Ваљеву
Данас ће у 19 сати испред Истраживачке куће бити одржана презентација слободног пењања на вештачкој стени, чиме ће бити најављен почетак курса који званично креће у суботу 4. јула у сали ДФВР ‘’Партизан’’. Тако у главну фазу улази још један микро-пројекат који заједнички подржавају Град Ваљево и Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC), реализован преко Сталне конференције градова и општина у програму ‘’Подршка јачању грађанског учешћа у Србији’’.
 
Курс спортског пењања на објекту вештачка стена Друштва истраживача „Владимир Мандић – Манда’’ трајаће четири недеље и бесплатан је за све заинтересоване. Циљна група су млади људи који ће на тај начин употпунити слободно време занимљивим спортским активностима, а мање проводити време на улици. Претходно ће у Истраживачкој кући бити одржана теоријска предавања о овом атрактивном спорту с којим ће се први пут сусрести грађани Ваљева. Слободно пењање је веома популарно широм света, познато под називом ‘’Free Climbing’’.
 
У оквиру пројекта постављена је вештачка стена на челичној конструкцији у малој сали ‘’Партизана’’, одржане промоције у ваљевским основним и средњим школама, у СРЦ Петница и на Сајму оптимизма младих. Након првих обука и додатних тренинга најзаинтересованији грађани имаће прилику да учествују на такмичењима широм Србије.

Leave a Comment