Функционалнији саобраћај у центру града

Почетак » Функционалнији саобраћај у центру града » Вести » Функционалнији саобраћај у центру града
Изградња дела саобраћајнице која ће спојити Синђелићеву и Улицу Кнеза Михаила почела је данас. Реч је о дуго најављиваној инвестицији, вредној 14 милиона динара без ПДВ-а, а извођач радова је предузеће „Инграп-Омни“.
 
„Реализацијом овог пројекта добићемо далеко економичнији и функционалнији саобраћај у центру града. Такође цео овај простор код Храма добиће далеко лепши изглед, а изградња ове саобраћајнице утицаће и на то да не буде више недозвољеног паркирања. Иако је зимски период, град Ваљево је већ кренуо са реализацијом неких комуналних инвестиција, а за неке су припреме у току. Радови на згради Дома војске су настављени пуним интензитетом, у наредних неколико дана ћемо расписати тендер за четврту фазу изградње школе у Брђанима, а за ову инвестицију град је определио 80 милиона. За Халу спортова опредељено је 90 милиона, а рачунамо и на нека средства од ресорног министарства. Припремамо и тендер за наставак радова у Карађорђевој улици“, рекао је између осталог градоначелник Станко Терзић на данашњој конференцији за новинаре.
 
„Вредност ових радова је 14 милиона динара што је за неких 40% испод пројектантске цене. У ту цену улази и комплетна инфраструктура. То подразумева и семафоре, расвету, тротоаре. Годинама смо чекали на овај пројекат, али папирологија, документација и други бирократски захтеви су морали да се отклоне да би ово могло да се на крају и заврши. Жао нам је што нисмо успели да решимо проблем раскрснице са кружним током, већ је морамо регулисати семафорима због мале ширине улице“, оценио је Драган Јеремић, директор Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева. Он је најавио и то да ће у предстојећој грађевинској сезони саобраћајна инфраструктура бити значајно побољшана. „Ми смо у начелну јуче у разговору у ресорном Министарству успели да постигнемо договор да за Халу добијемо најмање 150 милиона динара за ову и наредну годину. Очекујемо долазак министарке Калановић половином марта да потпишемо уговор о учешћу у финансирању изградње Хале спортова и очекујем да ћемо расписати тендер у априлу месецу на свих 340 милиона динара, што ће по неким прорачунима бити довољно да се тај објекат укрови“, рекао је Јеремић. Он је додао и то да очекује у наредном периоду са Министарством за регионални развој да се крене са израдом пројектне документације за нову деоницу пута Иверак-Непричава, која је значајна због будућег Коридора 11.
 
 

Leave a Comment