Гимназија партнерска школа

Почетак » Гимназија партнерска школа » Вести » Гимназија партнерска школа
Ваљевска гимназија постала је од ове године једна од седам школа у Србији које су чланице немачке иницијативе „Школе партнери будућности“ (ПАСЦХ). На свечаности која је тим поводом уприличена, Њ.Е. Амбасадор Савезне Републике Немачке у Београду Волфрам Мас и заменица директорке Goethe-Institut-а у Београду Ингрид Кајзер, уручили су директору Ваљевске гимназије Радиши Ковачевићу савремену опрему за кабинет страног језика и таблу парнерске школе, чиме је Гимназији у Ваљеву потврђен статус парнера.
 
„Добијање статуса парнерске школе заједно са хиљаду школа у свету, Ваљевској гимназији отвара широке могућности сарадње са образовни институцијама, могућност усавршавања, али и учешће ученика на међународним конкурсима“, рекао је овом приликом директор Гимназије Радиша Ковачевић. „Познавајући потенцијале наших професора и ученика, сигуран сам да немачка Влада, Министарство просвете, Goethe-Institut у Београду и Завод за унапређење образовања и васпитања, који су сарадници у овом пројекту, нису погрешили када су у Ваљевској гимназији видели школу будућности“, додао је Ковачевић.
 
 Заменица директорке Goethe-Institut-а у Београду Ингрид Кајзер овом приликом је оценила да је задатак Института да парнерским школама помогне да усаврше наставу немачког језика. Такође, она је најавила и учешће Ваљевске гимназије, као парнерске школе, у пројектима, активностима и културним манифестацијама на немачком језику, повезивање у мрежу свих парнерских школа у свету и опремање техничком опремом за ефикасније учење уз провере знања на овом Институту.
 
Свечаности у Ваљевској гимназији присуствовао је и градоначелник града Ваљева Зоран Јаковљевић. Он је овом приликом честитао Ваљевској гимназији на добијању ласкаве титуле-партнерске школе, захвалио се немачкој Амбасади и Goethe-Institut-u у Београду и истакао да је Гимназија у Ваљеву, захваљујући пре свега задивљујућем раду професора и мотивисаношћу ученика, до сада подарила Ваљеву бројне академике, научнике, уметнике, признате како у земљи, тако и у свету. „Ова иницијатива не само да ће допринети даљем успешном развоју школе и томе да се додатним образовним понудама како ученика тако и наставника унапреди компетентност младих људи и обогати њихов професионални живот, већ се тиме и појачава сарадња у оквирима читавог образовног система наше земље  и града Ваљева са Немачком“, рекао је градоначелник Јаковљевић. 

Leave a Comment