Град финансира Школицу пливања за 150 малишана

Почетак » Град финансира Школицу пливања за 150 малишана » Вести » Град финансира Школицу пливања за 150 малишана
У организацији и под покровитељством града Ваљева у Спортско-рекреативном центру „Петница“ почела је Школица пливања за ученике првог и другог разреда свих седам ваљевских основних школа. Овај програм у потпуности финансира Град Ваљево већ четврту годину за редом у оквиру имплементације Локалног плана акције за децу. У 2012-тој години Школицу пливања похађаће 150-торо малишана из свих седам основних школа, што је уједно и највећи број до сада.  Обука ће бити организована у три групе и трајаће цело лето.
 
„Апсолутну предност у одабиру су имали малишани који су из социјално и материјално угрожених породица у Граду. Циљ је, не само да деца науче да пливају, већ и да унесемо нови садржај током њиховог летњег распуста“, рекла је између осталог Маријана Јевтић, координатор Локалног плана акциеј за децу града Ваљева на конференцији за новинаре одржаној поводом почетка Школице пливања у СРЦ „Петница“.
 
„Град Ваљево у сарадњи са Установом за физичку културу Валис реализује овај програм већ четири године и ми се надамо да ће следеће године бити бар дупло више малишана укључено у овај програм. Осим тога Валис организује и обуку за децу са посебним потребама која ће почети за неколико дана, а све трошкове за ту обуку сносиће Валис“, рекао је овом приликом Милорад Минић, директор Установе за физичку културу „Валис“ и додао да ће ова установа у 2012. години обележити леп јубилеј-три деценије постојања. 
 
 Иначе, град Ваљево је у 2012. години из буџета определио укупно 2,5 милиона динара. Од тога, 1,3 милиона динара издвојено је за имплементацију седам пројеката изабраних на недавно завршеном конкурсу, а остатак за реализацију Школице пливања и акцију помоћи најсиромашнијим малишанима са евиденције Центра за социјални рад.
 
Председник Одбора за имплементацију ЛПА је Олга Јукић, члан Градског већа, а координатор Локалног плана акције за децу Маријана Јевтић из Одсека за информисање и протокол Градске управе Ваљево.

 

 
 

Leave a Comment