Град испунио своје обавезе за функционисање народне кухиње

Почетак » Град испунио своје обавезе за функционисање народне кухиње » Вести » Град испунио своје обавезе за функционисање народне кухиње
Град Ваљево је недавним ребалансом буџета одвојио додатних 300 хиљада динара за функционисање народне кухиње у нашем граду и припремање 250 оброка за најсиромашније суграђане. Тиме је град испунио све обавезе, које су тражене у оквиру републичке Стратегије за смањење сиромаштва.
Наиме, Министарство рада и социјалне политике у сарадњи са Министарством пољопривреде, Народном канцеларијом председника Србије и Црвеним крстом Србије, у априлу је покренуло иницијативу за помоћ најсиромашнијим грађанима у Србији. У оквиру те акције од града Ваљева је затражено да сноси део материјалних трошкова за припремање и дистрибуцију хране, што је град у потпуности прихватио и обезбедио средства. Због економске ситуације у држави, министарства су одустала од реализације овог пројекта.
У складу са политиком града да се заштите и помогну све рањиве категорије друштва, град Ваљево ће учинити све да се реализује овај, али и други пројекти који ће помоћи угроженом становништву. Приликом прављења буџета за идућу годину сагледаће се могућности града, али и могућности донатора да партиципирају у финансирању народне кухиње.
 

Leave a Comment