Град купио имовину Стефила

Почетак » Град купио имовину Стефила » Вести » Град купио имовину Стефила

Град Ваљево купио је имовину некадашње фабрике „Стефил“ површине око 14 хектара где је планирана изградња индустријске зоне. Ово је један од најважнијих корака ка покретању привреде у Ваљеву и конкретно инвестирање које ће створити све услове за долазак нових домаћих и страних инвеститора у циљу отварања нових радних места.
 
„Оно што нас очекује и што ће потврдити да смо постали власници ове парцеле је сагласност Одбора поверилаца где мислимо да неће бити проблема. Ми смо понудили добру цену за ово земљиште, око 1200 евра по ару, с обзиром на то да смо за трансфер станицу у непосредној близини плаћали 500 евра“, рекао је на данашњој конференцији за новинаре помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић.
 
„Руководство града сада је окренуто ка најважнијој фази, а то је изградња „срца“ индустријске зоне на овој, инфраструктурно добро опремљеној парцели. Сматрамо да се на овај начин отварају могућности за даље ширење индустријске зоне у правцу Београда, како је и планирано. Апсолутан приоритет при одабиру потенцијалних и домаћих инвеститора имаће они који имају производни програм, јер на тај начин стварамо услове да се људи запосле, што је свакако један од најважнијих задатака наше локалне самоуправе“, истиче помоћник градоначелника Милутиновић.
Он је додао и то да у наредном периоду предстоји улагање у опремање овог земљишта како би оно што пре било у функцији и на располагању инвеститорима. Куповином ове парцеле Град је отворио могућност да конкурише код НИП-а или неких других фондова за средства намењена опремању индустријске зоне.
 
Како би реализовао ову инвестицију, Град је припремио и ускладио све потребне акте, Скупштина града дала је сагласност на прибављање ове парцеле, чиме су се стекли сви услови да се из средстава обезбеђених кредитном линијом у износу од 200 милиона динара реализује ово улагање након јучерашњег отварања понуда.  

Leave a Comment