Град набавио још 37 противградних ракета

Почетак » Град набавио још 37 противградних ракета » Вести » Град набавио још 37 противградних ракета
Град Ваљево је набавио још 37 противградних ракета и  за то је у буџету издвојено милион динара. Ове ракете су данас преузете из ваљевског „Крушика“ и предате Радарском центру на Близоњском вису. Прва количина од 37 ракета је набављена у августу и са нових 37 ракета град Ваљево је подржао републичке институције, како би се спремно дочекао крај сезоне града, али и почетак наредне сезоне.
„С обзиром на то да смо имали озбиљну штету од града, градоначелник је из текуће буџетске резерве определио још милион динара за набавку нових 37 противградних ракета. Ове ракете данас предајемо Радарском центру на Близоњском вису. Све ове ракете ће бити испоручене у 15 лансирних станица и свака станица ће од данас имати, у просеку, по пет ракета. Противградна сезона траје до 15. октобра и у контакту са Републичким хидрометеоролошким заводом смо обавештени да се не очекују непогоде, тако да ће противградне станице имати залихе ракета и за идућу сезону.  У буџету града Ваљева ћемо и идуће године определити два милиона динара за набавку нових ракета.

Град Ваљево је укупно набавио 74 противградне ракете за ову годину. Прошлог месеца смо исплатили противградне стрелце са једнократном надокнадом од 27.000 динара“, рекао је Никола Радојићић, члан Градског већа.
Радојичић је рекао да у сарадњи са РХМЗ има најава да ће идуће недеље редовном набавком у Ваљево стићи 20 ракета.
 
Он је истакао да је Комисија за процену штета насталих од града привела крају посао процене, донете су све потребне одлуке, у сталној буџетској резерви града има 7 до 8 милиона динара и ускоро ће почети исплате штета.

Leave a Comment