Град помаже да се отпочне са органском производњом у Поћути

Почетак » Град помаже да се отпочне са органском производњом у Поћути » Актуелно » Град помаже да се отпочне са органском производњом у Поћути

Села око језера и хидроакумулације Стубо-Ровни имају велики потенцијал за производњу органске хране. Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, у сарадњи са градом Ваљевом и уз добру организованост мештана села Поћута, који су већ основали Земљорадничку задругу, заједно ће радити на покретању ове производње.

Органска храна је веома тражена, нарочито за извоз и Министарство је спремно да подржи напоре Града и мештана Поћуте, рекао је мр Бранислав Ракетић, руководилац Групе за квалитет, декларисање и означавање хране Сектора за пољопривредну политику Министарства, током разговора са руководством града и пољопривредницима из Поћуте.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић, помоћник градоначелника Никола Радојичић и заменик председника Скупштине Михаило Милутиновић, са директором ЈП „Колубара“ Зораном Митровићем, госту из Министарства су показали и брану Стубо-Ровни и потенцијал за водоснабдевање који овај капитални објекат има не само за Ваљево, већ и овај део Србије, али и наводњавање око језера.

У разговору са бројним мештанима Поћуте, договорено је да се предузме све што је потребно да се омогући коришћење годинама напуштене зграде бивше фабрике коже „Милан Китановић“. Предлог становника Поћуте је да уз подршку Министарства, град Ваљево помогне отварање мини млекаре, која би производила органске производе од млека.