Град помаже сиромашној деци

Почетак » Град помаже сиромашној деци » Вести » Град помаже сиромашној деци
Усвајањем и имплементацијом Локалног плана акције за децу, град Ваљево је препознао потребу да бригу о најмлађима подигне на највиши ниво. У оквиру једног од стратешких циљева ЛПА-смањење сиромаштва деце реализована је акција помоћи деци која се по свим критеријумима налазе у тешкој материјалној ситуацији. Шеснаесторо деце са евиденције Центра за социјални рад из различитих категорија, из старатељских породица, без родитељског старања, са сметњама у развоју или са статусом избеглих лица, добило је зимску гардеробу, пакете са средствима за личну хигијену и потврде на износ од 6000 динара за куповину обуће. Помоћ су им уручили градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и председница Одбора за имплементацију ЛПА и члан Градског већа Олга Јукић.
 
„За ову акцију из буџета града са позиције намењене реализацији Локалног плана акције за децу, издвојено је око 400.000 динара. Средства су опредељена из буџета града Ваљева у складу са Локалним планом акције за децу, стратешким документом који Ваљево имплементира заједно са Дечијим фондом Уједињених нација (УНИЦЕФ)“, рекао је овом приликом градоначелник. „ Ми смо у 2009. години за реализацију Локалног плана акције за децу, буџетом предвидели 2.000.000 динара, дупло више него предходне године. 1.500.000 динара издвојено је за 10 пројеката након расписаног конкурса, чија је реализација у току, а преостала средства преусмерили смо кроз ову акцију за децу којима је ова врста помоћи и најпотребнија“, оценио је Јаковљевић.
 
Акцију помоћи сиромашној деци, град Ваљево је реализовао у сарадњи са Центром за социјални рад. Прави пример солидарности на делу је сарадња са Удружењем „Анђели чувари“ које ће за ову децу припремити новогодишње пакете на „Новогодишњој бајци“ 27. децембра у сали Центра за културу, у 18.00 часова. Малишани из Креативне радионице „Пинокио“ овог Удужења, за ову прилику у Градској кући извели су позоришну представу „Гости из света“, чија је порука да су сва деца на свету иста.

Leave a Comment