Град посредовао у решавању проблема у „Градцу“

Почетак » Град посредовао у решавању проблема у „Градцу“ » Вести » Град посредовао у решавању проблема у „Градцу“

 

 Почетак директних разговора пословодства Фабрике вијака “Градац” и представника синдиката, исплате заосталих зарада запосленимa, које су јуче почеле и напори да се повеже радни стаж, резултат су свакодневних састанака представника пословодства и синдиката ове фабрике са челницима Града Ваљева.
Град Ваљево и његови највиши представници су у протеклом периоду уложили напоре да се преброде нагомилани проблем у овој фабрици, као и да се обустави радикални штрајк дела запослених. У том правцу су у протеклих нешто више од месец дана организовани састанци са министрима, државним секретарима, помоћницима министара и челницима релевантних државних институција, као што су Министарства за рад и социјалну политику, економије и регионалног развоја, финансија, али и Агенције за приватизацију, бројних инспекцијских служби и правосудних и полицијских органа.
Помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић је након свакодневних разговора са пословодством Фабрике и запосленима, обавештен да је јуче почела исплата прошлогодишњих плата и да су предузете све потребне мере да се повеже радни стаж запосленима. Након става Града да су директни разговори једини начин да се реше постојећи проблеми и обустави штрајк, помоћник градоначелника је обавештен и да су јутрос отпочели разговори директора Фабрике и представника синдиката.
 

 

 

 

Leave a Comment