Град решава проблеме мештана због каменолома у Пријездићу

Почетак » Град решава проблеме мештана због каменолома у Пријездићу » Актуелно » Град решава проблеме мештана због каменолома у Пријездићу

Пут у дужини од 7,7 километара који је оштећен због каменолома у Пријездићу, биће асфалтиран чим се прибаве сагласности власника парцела које се налазе на деоници постојећег пута који пролази кроз села Пријездић, Драчић, Равње и Зарубе, поручио је градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић данас у разговору са представницима месних заједница и мештанима ових села.

Градоначелник Гвозденовић је рекао да ће градска власт решити вишегодишње проблеме мештана ових села. Због близине два каменолома, чији тешки камиони уништавају пут којим превозе камен, неопходан за радове на изградњи путева у Србији, а нарочито аутопута, оштећене су саобраћајнице у овом крају.

Градоначелник је поручио да је неопходно  да се реше имовинско-правни односи и да власници парцела што пре потпишу сагласност да уступају своје парцеле за пут, а потом да се овај пут укњижи на град Ваљево. Договор је да постојећа саобраћајница буде изграђена и ојачана, чиме ће се омогућити да пут дуго траје. Досадашње поправке које су финансирали  власници каменолома кратко су трајале, јер путем свакодневно пролази на стотине тешких камиона.

Састанку су поред градоначелника Ваљева др Слободана Гвозденовића и мештана, присуствовали и сарадници градоначелника, заменик председника Скупштине Михаило Милутиновић, чланови  Градског већа Никола Поповић и Никола Радојичић, као и представници Полицијске управе Ваљево-заменик начелника Милан Симић и начелник Саобраћајне полиције Предраг Радосављевић, директор ЈП „Колубара“ Зоран Митровић и представници Одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру и саобраћајне инспекције.