Град решава вишедеценијски проблем станара барака

Почетак » Град решава вишедеценијски проблем станара барака » Актуелно » Град решава вишедеценијски проблем станара барака

Град Ваљево ће доделити на привремено коришћење станове за пет породица, које живе већ тридесет година у баракама „Јабланице“  у Улици Обрена Николића, уколико оне испуне законом прописане услове. На овај начин биће решен вишедеценијски проблем ових породица, чији су чланови радили у некадашњој „Јабланици“, а након приватизације предузећа остали без икаквих примања.

Своје неусловне и трошне бараке замениће становима, који су у власништву града Ваљева, у најкраћем року, обећао је на данашњем састанку са њима, градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић. Председник Скупштине града Милорад Илић и помоћник градоначелника Саша Симић ће помоћи да се што хитније реше административни послови у вези са реализацијом пресељења ових породица, како би све протекло у складу са законом.

Градоначелник је рекао да је обавеза Града да омогући својим суграђанима да што пре реше основни животни проблем, јер све породице су социјално угрожене, а поједини имају и болесну децу, као и старе и болесне супружнике, тако да су им неопходни адекватни стамбени услови.