Град се успешно бори са незапамћеним снегом

Почетак » Град се успешно бори са незапамћеним снегом » Вести » Град се успешно бори са незапамћеним снегом
Упркос великим снежним падавинама у протекла 24 часа на територији града Ваљева, ситуација је под контролом, град се уредно снабдева, а живот се одвија успорено, али без већих проблема, речено је на седници Штаба за ванредне ситуације града Ваљева, која је данас одржана.
 
Напонске редукције у испоруци електричне енергије уродиле су плодом, па је потрошња струје значајно смањена.
 
Предузеће за путеве „Ваљево“ и „Инграп-Омни“ који чисте регионалне и локалне путеве раде без прекида и путни правци су за сада проходни. Ипак, преко 30 машина које су ангажоване све теже чисте завејане путеве, па би током дана могло да дође до прекида саобраћаја на регионалним путевима ка Дивчибарама и Мравињцвима, кажу из Предузећа за путеве „Ваљево“.
 
Чланови Штаба су одали признање машинистима ова два предузећа, који се већ двадесет дана без прекида боре са снежним наносима и још једном их позвали да уложе додатни напор у свом послу, како би се путеви и улице одржали проходни.
 
Штаб је апеловао на све грађане, власнике кућа, станова, локала, руководиоце и запослене у свим државним и локалним органима да чисте снег и лед испред својих објеката, како би се смањила могућност грађана да се повреде.
 
Штаб је на данашњој седници апеловао на станаре Вишеградске улице, која је у списку приоритета за чишћење, да склоне своје аутомобиле, јер машине не могу да прођу.
 
ИЗ ЈКП „Видрак“ позивају грађане да у понедељак, 13. фебруара до 9.00 часова ујутро помере своја возила са паркинга поред Улице Проте Матеје, иза зграде бивше „Јабланице“, као и са паркинга иза Привредног суда. Након тога ће машине овог комуналног предузећа почети са чишћењем ова два паркинга у центру града.
 
С обзиром на то да је Влада Србије, осим среде и четвртка који су нерадни дани, наложила да се и
у петак не ради, чланови Штаба су упозорили руководства државних и локалних институција, као и директоре школа да обезбеде активна и пасивна дежурства у дане када се не ради. Они су обавезни да прате ситуацију у својим установама, како би се спречиле хаварије на инсталацијама, проузроковане хладним временом.
 
Због великог броја позива за помоћ од стране мештана удаљених планинских села, Штаб је апеловао на родбину која живи у нижим крајевима, или у Ваљеву, да помогне својим рођацима, нарочито старцима који живе сами у завејаним селима.
 
Корисницима оброка у Народној кухињи биће обезбеђени ланч пакети, за дане када не буде радила Централна кухиња Предшколске установе „Милица Ножица“, у којој се припремају оброци.
 
Штаб за ванредне ситуације града Ваљева заседаће и сутра.
 
 
 

Leave a Comment