Град уложио значајна средства у реконструкцију и опремање Дома здравља

Почетак » Град уложио значајна средства у реконструкцију и опремање Дома здравља » Актуелно » Град уложио значајна средства у реконструкцију и опремање Дома здравља

Градоначелник града Ваљева др Слободан Гвозденовић посетио је данас Дом здравља, обишао све службе и реконструисане и уређене просторије, инвестиције у које је град Ваљево уложио значајна средства у претходном периоду. Овом приликом градоначелник Гвозденовић је разговарао са директором Дома здравља и запосленима о могућностима даљег унапређења рада служби Дома здравља, о проблему недостатка кадрова, о набавци неопходне опреме,  возила, као и о другим актуелним питањима као што је акдредитација установе које је у понедељак. Градоначелник Гвозденовић се у срдачном разговору са пацијентима упознао и са њиховим предлозима који су усмерени ка побољшању пружања здравствених услуга у примарној здравственој заштити.

„Град Ваљево ће и у наредном периоду наставити да улаже у реновирање, опремање и набавку нове опреме у Дому здравља, јер је примарна здравствена заштита од изузетног значаја“, нагласио је између осталог овом приликом градоначелник Гвозденовић.

У претходном периоду реализовано је низ значајних инвестиција.Набављен је аутоклав, јер је Дом здравља је до сада стерилизацију инструмената и прибора вршио у Општој болници Ваљево. Набављен је дванаестоканални ЕКГ апарат, као и три троканална ЕКГ апарата.

Набављен је аудиометар, како би лекари који раде специфичну здравствену заштиту могли што боље утврдити стање слуха пацијената, што је нарочито неопходно за радна места са повећаним ризиком. Укупна вредност апарата и опреме обезбеђене у 2016. је 4.537.592,00 динара.

Обновљен је намештај за ординације и амбуланте укупне вредности 1.709.208,00 динара. Набављена је рачунарска опрема  за рад свих служби у Дому здравља укупне вредности 2.149.051,20.

Набављена су три аутомобила  за потребе Службе кућног лечења и неге и Службу поливалентне патронаже у укупном износу 2.980.981,00 динар. У 2017. планирана је  набавка још једног путничког возила и два санитетска возила за Службу хитне медицинске помоћи.

Извршена је санација  тоалета и реконструкција канализационе мреже, што износи  2.642.980,00 динара. Реконструисано је 12 тоалета, при чему сваки тоалет има по две или три кабине. Извршено је кречење и постављање подова  у Служби за здравствену заштиту одраслих и Служби за стоматолошку здравствену заштиту.  Извршена је поправка и одржавање грејне мреже у укупном износу од 1.559.602,00 динара. Извршена је замена дела цеви у Служби хитне медицинске помоћи и Служби за здравствену заштиту одраслих. Набављена је радна одећа  за све здравствене раднике у Дому здравља у укупном износу од  1.408.662,00 динара. Набављен је софтвер  за део рачунара у износу од 1.000.000,00 динара. Тенденција набавке легалних софтвера ће се наставити све док не буду замењени сви постојећи програми.

За 2017. годину предвиђена је набавка путничког возила и два санитетска возила, ултразвучног апарата, два дефибрилатора, наменског фрижидера за вакцине, два ЦТГ апарата, аутоклава, апарата за анестезију са стоматолошком столицом за оралну хирургију, два инхалатора, вага за бебе и одрасле, рачунара са штампачима, GPS система праћења возила, система за идентификацију присутности на раду, клима уређаја, кречење и санацију објеката и просторија са заменом подова. Дом здравља је конкурисао код Канцеларије за јавна улагања за реконструкцију, санацију и адаптацију објекта Дома здравља и Стоматологије.