Град Ваљево афирмише стваралаштво младих

Почетак » Град Ваљево афирмише стваралаштво младих » Актуелно » Град Ваљево афирмише стваралаштво младих

У циљу афирмације стваралаштва младих и талентованих људи, градоначелник града Ваљева др Слободан Гвозденовић, приредио је пријем за Владимира Ђурђевића, талентованог и свестраног ученика четвртог разреда ваљевске Економске школе.

Уз подршку градоначелника, који је обезбедио донатора, Владимир Ђурђевић је објавио другу збирку песама под називом „Ја те не волим“.

Градоначелник Гвозденовић рекао је овом приликом да је ово леп повод да Град афирмише младе талентоване људе. „Владимир је био на разговору код мене  крајем прошлог месеца и наш договор, да ћемо помоћи да објави своју збирку песама је испоштован. Ми ћемо изаћи у сусрет младим људима и пружити им и сваку другу помоћ за коју имамо могућности, а Владимир и убудуће може да очекује од нас подршку. Књига је штампана у 300 примерака, а Владимир је млад човек ведрог духа и веома знатижељан. Пропутовао је 33 државе у свету и како сам каже жели да „спозна и сазна“. Драго ми је да смо успели да помогнемо младом и успешном човеку да оствари свој циљ“, истакао је градоначелник Гвозденовић.

Владимир поезију пише од 16-те године. Објавио је већ једну збирку песама, а написао је и прозно дело које жели да објави. До сада је освајао бројне награде и признања, међу којима је и освојено друго место на међународном конкурсу прозе и поезије у Новом Саду у конкуренцији писаца из 16 земаља.

„Као неко ко жели да буде узоран грађанина овог друштва и као неко ко жели да успе, дошао сам код градоначелника да га замолим за помоћ. Рекао сам му да пишем, али да немам новца да објавим то што пишем. Био сам уплашен, јер нисам знао да ли ће ме примити на разговор, али напротив, градоначелник и његови сарадници су били одушевљени са мојом причом и са оним што ја радим. Рекли су ми, све ће то бити решено и тако је и било месец дана касније. Захваљујући градоначелнику, испред мене је сада моја збирка песама. Ово није мала ствар ни за мене, ни за моју породицу, ни за моје пријатеље. Ово је велика ствар за све људе мојих година, за људе који воле да путују, који воле да пишу. Сви знају да градоначелник на овоме неће стати и да ће и сви остали млади људи једном добити своју прилику. Ја сам је добио и на томе сам неизмерно захвалан. Важна је подршка нама младима, јер ће сутра млади људи остати овде“, рекао је овом приликом Владимир Ђурђевић. Он је говорио и о својим путовањима, о свом истраживачком духу, а најавио је и да ће почетком септембра бити одржано његово књижевно вече у Матичној библиотеци „Љубомир Ненадовић“.