Град Ваљево, као пример добре праксе на семинару о слободном приступу информацијама од јавног значаја

Почетак » Град Ваљево, као пример добре праксе на семинару о слободном приступу информацијама од јавног значаја » Вести » Град Ваљево, као пример добре праксе на семинару о слободном приступу информацијама од јавног значаја

Семинар о слободном приступу информацијама од јавног значаја биће одржан сутра, 10. октобра 2008.године, на Златибору. Семинар организује Стална конференција градова и општина (СКГО)у оквиру пројекта ’’ Слободан приступ информацијама’’, у сарадњи са америчким удружењем правника (АБА/ЦЕЕЛИ) и уз финансијску подршку УСАИД – а.
Град Ваљево, као пример добре праксе, представиће повереник за информације Вукајло Ненадовић. Поред Повереника за информације од јавног значаја Републике Србије Родољуба Шабића, на семинару ће учествовати реномирани и искусни стручњаци у предметним областима: Дамир Милутиновић (АБА/ЦЕЕЛИ),мр Дејан Миленковић (Комитет правника за људска права), Немања Ненадић (Транспарентност Србија) и Иван Миливојевић (менаджер Центра за обуку СКГО).
На семинару ће се, кроз кратка излагања и панел дискусију, анализирати однос права на приватност и Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја, недостаци правног порертка у области слободног приступа информацијама, као и добри примери из праксе. На семинару ће учествовати 35 представника општина и градова.

Leave a Comment