Град Ваљево на Пословном форуму „Србија-Украјина“ у Новом Саду

Почетак » Град Ваљево на Пословном форуму „Србија-Украјина“ у Новом Саду » Актуелно » Град Ваљево на Пословном форуму „Србија-Украјина“ у Новом Саду
forumforum1forum2forum3forum5forum7forum11forum12forum13forum15

Помоћник градоначелника града Ваљева и потпредседник Савета за привредна кретања Мирослав Пимић и шеф Одсека за информисање и протокол Маријана Јевтић, учестовали су као чланови делегације града Ваљева, а у име градоначелника др Слободана Гвозденовића, на Пословном форуму „Србија-Украјина“ који је одржан јуче у Новом Саду у Привредној комори Војводине.

О могућностима сарадње између српских и украјинских привредника, о привредним потенцијалима две земље, као и о могућностима потписивања Споразума о слободној трговини са Украјином, говорили су Њ.Е. Олександар Александровић, амбасадор Украјине у Србији, Валериј Корољ, потпредседник Привредне коморе Украјине, Владимир Рибић, представник Привредне коморе Украјине у Србији, Македонији и Црној Гори, Ђорђе Милићевић, потпредседник Покрајинске владе Војводине, Мирослав Милетић, потпредседник Привредне коморе Србије као и Бошко Вучуревић, председник Привредне коморе Војводине.

Помоћник градоначелника града Ваљева Мирослав Пимић разговарао је овом приликом са привредницима из Украјине о могућностима сарадње са привредницима из Ваљева. У разговору са Њ.Е. амбасадором Украјине у Србији Олександар Александровићем, помоћник Пимић је истакао да је у интересу града Ваљева да успостави  економску сарадњу са градовима у Украјини, а у складу са иницијативом да се потпише Споразум о сарадњи са украјинским градом Камјанец-Подиљски.

Пословни форум у Новом Саду окупио је преко 60 привредника из Украјине и Србије који су имали прилику да се упознају са могућностима сарадње у области производње и трговине пољопривредних и прехрамбених производа, као и пољопривредне механизације. На форуму је учествовао и представник ваљевске фирме АД „Каолин“.

Након Пословног форума, одржани су билатерални сусрети украјинских и српских компанија у организацији Европске мреже предузетништва „AgroB2B 2017“ на Новосадском сајму, на коме је учествовала и фирма из Ваљева „Malina impex“. Менаџмент ове ваљевске фирме овом приликом успоставио је контакте са украјинским привредницима, који су заинтересовани за сарадњу и куповину производа фирме „Malina impex“.

Пословни форум у Новом Саду резултат је успешно одржаног форума у Кијеву прошле године у октобру, који је окупио преко 100 српских и украјинских предузећа.