Град Ваљево објавио Информатор

Почетак » Град Ваљево објавио Информатор » Вести » Град Ваљево објавио Информатор
Први број „Информатора града Ваљева“ који уређује Одсек за информисање и протокол Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове и Агенција „Приступ“, изашао је дан уочи обележавања 20. марта, Празника града Ваљева.
Информатор је одштампан на 16 страна у колору, у тиражу од 1500  примерака. Прве  стране посвећене су 20. марту, Дану ослобођења Ваљева у Првом Српском устанку 1804. године, датуму од изузетног значаја јер симболизује почетак новог континуираног развоја Ваљева и укључивање у савремене друштвене токове европске цивилизације.
Објављен је и интервју са градоначелником Зораном Јаковљевићем у коме први човек града говори о приоритетима градске власти у 2009. години, плановима и реалним циљевима, новим инвестицијама и многим другим темама значајним за побољшање свеукупних, на првом месту економских прилика у граду.
Редакција Информатора побринула се да се у првом броју нађу, поред осталог  и информације о актуелностима из привреде, пољопривреде, образовања, културе, спорта. Грађани ће имати прилику да сазнају на који начин је организован рад Градских управа, колико је средстава из градског буџета опредељено за поједине области, колико је новца  из НИП-а намењено Ваљеву, али и нове информације о започетим и планираним пројектима које град Ваљево реализује у сарадњи са домаћим и страним партнерима.
Иначе, овој је први пут да град Ваљево издаје информативни билтен у овој форми, што представља својеврстан пионирски подухват. Планирано је да излази у континуитету, превасходно због благовременог и детаљног информисања грађана и промоције града.
„Информатор града Ваљева“ је бесплатан и већ од сутра биће доступан свим грађанима у холу Градске куће на инфо-пулту.

Leave a Comment