Град Ваљево опремио Одељење ортопедије новим душецима и постељином

Почетак » Град Ваљево опремио Одељење ортопедије новим душецима и постељином » Актуелно » Град Ваљево опремио Одељење ортопедије новим душецима и постељином
bolnicabolnica1bolnica2bolnica4bolnica5bolnica6

Град Ваљево је буџетом определио око 500.000 динара за набавку 40 нових душека за кревете и 40 комплета постељина за Одељење ортопедије Опште болнице у Ваљеву. На иницијативу градоначелника града Ваљева др Слободана Гвозденовића ортопедија је опремљења новим душецима и постељином након санирања ситуације због појаве стеница, када је ово одељење исељено у децембру. У међувремену је извршена  комплетна дезинсекција и кречење. Након тога се чекао прописани временски период ради евентуалног понављања поступка, а после обављене контроле, у складу са мерама које су предузете и опремањем, одељење је поново стављено у функцију.

Тим поводом, градоначелник Гвозденовић обишао је Одељење ортопедије са сарадницима и истакао да ће град Ваљево и убудуће помагати Општој болници, али и Дому здравља, оцењујући да би те две здравствене установе требало да имају складну координацију. „Учинићемо све да Општа болница Ваљево зна да Град жели и хоће да помогне. У Дому здравља ћемо отворити специјалистичке амбуланте, како би растеретили болницу од пружања специјалистичких услуга. То се пре свега односи на интернистичке амбуланте, али и на друге. Планирамо и набавку за Дом здравља модерног новог рендген апарата и потпуно опремљеног санитетског возила. Са менаџментом болнице договорићемо у наредним месецима на који начин можемо да помогнемо, као што је набавка нових апарата из сектора дијагностике, али и реновирања одељења“, рекао је градоначелник Гвозденовић приликом посете наглашавајући да Град стоји на располагању Општој болници Ваљево.

Начелник Одељења ортопедије др Саша Вукићевић рекао је овом приликом да је у периоду док је ортопедија била измештена због појаве стеница, на другим одељењима било збринуто око 50 пацијената најчешће са преломима кука, бутне кости и потколенице. Он се захвалио Граду, менаџменту болнице, али и другим службама болнице где су били смештени пацијенти ортопедије у протеклих нешто више од месец дана.

Директор Опште болнице Ваљево др Зоран Ђурић истакао је овом приликом да је свака помоћ добродошла и изразио захвалност градоначелнику наглашавајући да болница није била у могућности сопственим средствима да финансира опремање ортопедије. „Данас су почели радови на реновирању педијатрије и трајаће око 40 радних дана и ми изражавамо велику захвалност Матији Настасићу, фудбалеру који је из Ваљева и који је препознао потребу и имао је жељу да помогне при санацији педијатрије. Урадићемо столарију, подове, кречење, реконструкција електро инсталација“, рекао је директор Опште болнице.