Град Ваљево организовао поделу пакетића за децу са села

Почетак » Град Ваљево организовао поделу пакетића за децу са села » Актуелно » Град Ваљево организовао поделу пакетића за децу са села

Јанко живи у селу Сушица и ове године му је дошао лично Деда Мраз и то на бициклу, како би му уручио пакетић. Јанко га је дочекао са осмехом на лицу:

„Никада нисам видео Деда Мраза и сад ми је донео пакетић“, рекао је Јанко уз обећање да ће и он возити бицикл кад порасте као Никола Томић, момак који је ове године у улози Деда Мраза кренуо да обилази ваљевска села и да тамошњим малишанима уручује пакетиће.

У току је хуманитарна подела новогодишњих пакетића за децу из руралних средина, коју спроводи Град Ваљево, у сарадњи са Центром за социјални рад „Колубара“ . У специјалној улози Деда Мраза се нашао хуманитарац Никола Томић, који је са својим пријатељима Иваном Мишковићем и Александром Симићем, члан Удружења “Вози бициклу, продужи живот“ и који је организовао десетак акција прикупљања хуманитарне помоћи широм Србије. Ови племенити младићи су и добитници награде Града Ваљева за 2019. годину у области хуманости.

Несебичну помоћ у припреми пакетића за око осамдесеторо деце дала је и трговина „Жинаса“ тако да ових дана Деда Мраз на бицикли доноси новодишње пакетиће деци која живе на сеоском подручју.

Катарина Милићевић, директорка Центра за социјални рад каже да због епидемилошке ситуације није било могуће организовати представе за децу са сеоског подручја, али да их је зато обрадовао Деда Мраз.

„У питању су деца углавном из руралних подручја која иначе немају прилику да присуствују представама и до којих Деда Мраз тешко долази. У сарадњи са Николом Томићем смо се договорили да он буде Деда Мраз и да им на бицикли донесе пакетиће. У питању је 38 породица са скоро 80 деце која се налазе углавном у сеоском подручју“, каже Катарина Милићевић.

Члан Градског већа Марко Јевтић, задужен за социјалну политику се захвалио донаторима, који су били спремни да помогну да се једна овако лепа акција спроведе.

„Захвалио бих се наравно Николи и његовом удружењу, али и трговини „Жинаса“ и власнику Саши Павловићу, који је помогао да имамо овако лепе пакетиће за децу. Град Ваљево ће и убудуће подржавати овакве и сличне акције . Радићемо доста на неким новим мерама у области социјалне политике , али и на унапређењу постојећих. Подсетио бих да смо од првог јануара увели нову меру , а то је 40 000 динара за свако прворођено дете у породици“, рекао је Јевтић.

О Удружењу „Вози бициклу продужи живот“ , грађани Ваљева већ су имали прилику да чују. Иза њих је десетак великих акција прикупљања хуманитарне помоћи за децу не само из Ваљева већ и са територије Косова . Никола Томић из овог удружења најавио је и прерастање удружења у хуманитарну организацију . „Разговарали смо са људима из Градске управе, они ће нам помоћи да организујемо то прерастање у Фонд или хуманитарну организацију. Договорили смо се и о будућој сарадњи , показали  су да су заинтересовани да испрате наше акције и учествују у њима“, рекао је Томић.