Град Ваљево помаже реализацију пројекта „Млади у граду“

Почетак » Град Ваљево помаже реализацију пројекта „Млади у граду“ » Вести » Град Ваљево помаже реализацију пројекта „Млади у граду“
Сајт ugradu.info од 1. јуна 2012. године реализује пројекат елекронских новина за децу и младе под називом “Млади у граду”, уз подршку Града Ваљева. Пројекат обухвата осмомесечну бесплатну школу новинарства и оспособљавање младих Ваљева за писање и припрему текстова који ће бити објављивани у оквиру сајта ugradu.info.
 
Екипа сајта ugradu.info позива младе суграђане, од 15 до 27 година, који су заинтересовани да се баве новинарством да се прикључе како би заједно расветлели све проблеме који их муче, али и промовисали све оно што је добро у Ваљеву, а тиче се младих људи.
 
Славица Сабо Трипковић, менторка новинарске школе, већ је реализовала неколико медијских пројеката са младима. Радила је као менторка школе радио-новинарства и уредница емисије “Стилске вежбе” на Радио Маршу (1995-97), била је менторка и уредница новина за младе “Ваљевски хоризонти” (1999-2001), а прошлог лета водила је летњу школу новинарства Центра за културу и са групом младих приредила магазин “Тешњарац”. Дугогодишњи је новинар ваљевског недељника “Напред”.
 
Идеја овог пројекта је да се млади Ваљева оснаже и подстакну да се сами баве темама које су им значајне, да пишу о њима и да користе интернет простор за промоцију позитивних вредности.
 
Заинтересовани млади Ваљевци могу да се пријаве на e-mail [email protected] или на број телефона 060 505 8 606 и оставе своје контакте  до 10. јуна 2012. године. 

Leave a Comment