Град Ваљево помаже таленте

Почетак » Град Ваљево помаже таленте » Вести » Град Ваљево помаже таленте
Нова генерација успешних ученика и студената добила је стипендије захваљујући успеху током школовања. На овогодишњи конкурс за доделу стипендија Фондације за талентоване ученике и студенте се пријавило 228 кандидата. Од укупног броја пријављених кандидата њих 184 је добило стипендију, од тога 13 ученика основних школа, 33 ученика средњих школа и 138 студената. Стипендије за ученике основних и средњих школа износе 3.800 динара на месечном нивоу, а за студенте 6.000 динара, саопштио је управитељ Фондације проф. мр Бранко Матић и додао да је исплата започела 28. новембра, када су исплаћене две стипендије ученицима и једна студентима, а да ће исплате за остале месеце тећи редовно и то око 25. сваког месеца.
За потребе стипендија из градског буџета је за ову годину издвојено 11.400.000 динара, а средства која су опредељења за наредну годину износиће 13.000.000 динара. Овогодишњи конкурс по речима управитеља Фондације карактерише једна новина а то је да деца која су освојила изванредне-максималне резултате буду награђена са по још једном додатном стипендијом.
Град Ваљево има изузетно даровиту и талентовну децу и зато треба да улаже максималне напоре да подржи те даровите и талентоване људе рекао је између осталог професор Матић. И на крају још једном је истакао како би најталентованији добијали већу награду за свој рад и труд итекако је неопходна помоћ привредника, представника разних организација и појединаца, који би својим донацијама омогућили још бољи рад Фондације.
 
 
 
 

Leave a Comment