Град Ваљево реализује пројекат „Развој одрживих услуга у заједници у Западној Србији“

Почетак » Град Ваљево реализује пројекат „Развој одрживих услуга у заједници у Западној Србији“ » Вести » Град Ваљево реализује пројекат „Развој одрживих услуга у заједници у Западној Србији“
Шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Девенпорт и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, уручили су на церемонији у Краљеву сертификате за 28 пројеката који ће бити реализовани кроз програм „Европска подршка инклузивном друштву“ у вредности од 4,3 милиона евра који финансира Европска унија. Граду Ваљеву одобрен је пројекат „Развој одрживих услуга у заједници у Западној Србији“ чија је укупна вредност 140.084,14 евра, од чега је вредност донације Европске уније 123.974,46 евра, а учешће Града 16.109,68 евра. На церемонији доделе грантова у Краљеву,сертификат у име града Ваљева је примила Светлана Јанковић Бељански, помоћница градоначелника за социјална питања и хуманитарни рад, а церемонији је присуствовала и Јелица Стојановић, начелница Градске управе за друштвене делатности, финансије, имовинске и инспекцијске послове.
 
Пројекат града Ваљева „Развој одрживих услуга у заједници у Западној Србији“ трајаће две године и доприноси унапређењу квалитета услуга социјалне заштите. Циљ је унапређење услуге „Помоћ у кући“ за особе са инвалидитетом. Поред бројчаног обухвата нових корисника, услуга ће обухватити градско, приградско, али и уже сеоско подручје. Пројектом је предвиђена помоћ у кући особама са инвалидитетом кроз услугу физиотерапеута чији рад садржи програм масаже у комбинацији са негом или вежбама, програм терапеутских вежби, као и кондиционог третмана. Пројектом је предвиђена и сарадња са актерима у заједници на акцијама видљивости, рад  на доношењу препорука и смерница, као и истраживања на пољу потреба маргинализованих грађана међу којима су деца, стара лица и особе са инвалидитетом.  

 

Партнери на пројекту граду Ваљеву су организације пружаоци услуга особама са инвалидитетом-Каритас Ваљево и Друштво за церебралну парализу Ваљево, као и Центар за друштвено економски развој из Јагодине који ће пружити експертску подршку. 
 

Leave a Comment