Грађани Ваљева добили „Strawberry дрво“

Почетак » Грађани Ваљева добили „Strawberry дрво“ » Вести » Грађани Ваљева добили „Strawberry дрво“
 
Нови, пети по реду соларни пуњач за мобилне уређаје, Strawberry дрво, постављен је у Ваљеву чиме јенастављена успешна сарадња компанија Strawberry energy и Mт:с. Тачно годину дана након постављања првог соларног пуњача, у Београду, и грађанима Ваљева омогућено је дада батерије мобилних телефона и осталих преносивих уређаја допуне користећи сунчеву енергију. Поред пуњења батерија преносивих уређаја, пет метара висок, соларни пуњач Strawberry дрво омогућава и бесплатно сурфовање интернетом путем модернизоване мт:с мреже, у непосредној близини пуњача.
 
„Уверени смо да постављањем соларног дрвећа доприносимо изградњи технолошки напредног друштва, заснованог на знању, иновативности и предузимљивости. Истовремено, сарадњом са младим људима из компаније Страwберрy Енергy указујемо на нашу приврженост предузетништву младих, као и на опредељење да стварамо услове за увођење обновљивих извора енергије. Овакви иновативни пројекти доприносе побољшању квалитета живота наших суграђана, локалне заједнице, и управо тиме се наша компанија увек руководи у свом пословању“, изјавио је Мирослав Гајић, координатор за технику Извршне јединице Ваљево Телекома Србија.
 
Осим постављања Strawberry дрвета, а поводом обележавања годишњице од постављања првог соларног пуњача, додељене су и награде за рецепте за ,,Најбољи ваљевски колач од јагода” који су грађани слали на Facebook страну Strawberry energy тима, током трајања конкурса. Победник конкурса је рецепт који је имао највећи број дељења путем друштвене мреже Facebook.
 
Од данас грађани све четири стране Србије имају могућност да своје мобилне уређаје напуне енергијом Сунца. Захваљујући сарадњи са компанијом Телеком Србија грађани Београда, Кикинде, Врања, Бора и од данас Ваљева, неће имати проблем са празном батеријом. Велика нам је част да управо у Ваљеву обележимо ову, за нас веома значајну, сарадњу са компанијом Телеком Србија, која нам је током ових годину дана значајно помогла у нашем циљу да обновљиве изворе енергије приближимо што већем броју људи. За годину дана 165.000 људи је напунило своје мобилне уређаје на једном од ова четири Strawberry дрвета, а енергија коју смо сачували била би довољна да испечемо 6.000 палачинки, да сваки становник Индонезије пошаље смс поруку, или да 84 пута погледамо сва три дела филма Господар прстенова”, рекао је Милош Милисављевић, оснивач и директор компаније Strawberry energy.
 
Соларни пуњач у Ваљеву постављен је и захваљујући сарадњи са Општином Ваљево.
 „Веома ми је драго што је Ваљево изабрано за јубиларни пети град, који је добио Страwберрy дрво и што је компанија Телеком Србија у сарадњи са младим људима из компаније Страwберрy енергy, годишњицу од постављања првог соларног пуњача прославила баш у нашем граду.“ изјавио је Станко Терзић,  градоначелник Ваљева.
 
Да подсетимо, компаније Телеком Србија и Strawberry energy поставиле су прво Strawberry дрво у Београду пре тачно годину дана, а на  овогодишњем АТП турниру Serbian Open представљен је и преносиви модел соларног пуњача.
 

Leave a Comment