Грађевинска сезона у Ваљеву

Почетак » Грађевинска сезона у Ваљеву » Вести » Грађевинска сезона у Ваљеву
Дирекција за урбанизам, путеве, грађевинско земљиште и изградњу Ваљева ових дана реализује неколико пројеката. Јуче је почело редовно годишње обележавање хоризонталне саобраћајне сигнализације на градским коловозима које ће бити завршено за две недеље, уз ритам рада који ће најмање сметати одвијању саобраћаја. Радиће се од 7-11 пре подне и 16-19 по подне, док ће уторком и петком преподневно радно време бити скраћено због пијачног дана.
 
Данас почиње изградња пешачког моста у Насељу Миливоја Бјелице, порушеног пре две године приликом изливања Љубостиње. Вредност радова је 2.130.000 динара, очекује се да буду завршени најкасније за 30 дана. Мост ће бити челичне конструкције на бетонским темељима.
Средствима Министарства за инфраструктуру Владе Србије следеће недеље почиње изградња 360 метара топловодне мреже у Пантићевој улици, укључујући и крак Хајдук Вељкове, чиме ће бити угашено још пет котларница које су велики загађивачи центра града.
 
Двадесет милиона динара које Министарство за инфраструктуру определило за локалне путеве у ваљевском крају, Дирекција ће утрошити на асфалтирање неколико краћих деоница. У питању су сеоски пут Поћута – Џавери од 1,1 км дужине и две важне релације, ’’Електроисток’’- Попучке, која може бити драгоцена у случају затварања Дуплих трака, и прва фаза деонице Лесковице – Ужички пут, која спаја и манастире Лелић и Ћелије са путем ка Ужицу. Тендер за асфалтирање сеоских путева биће расписан крајем недеље.
 
Иако нису у директној надлежности градске Дирекције, важно је споменути да су у току интензивни и обимни радови на Обилазном путу. Ради се врло темељно како би био отклоњен велики деформитет на коловозу који представља опасност за нормалан саобраћај и који је довео до трагедије у којој су погинула четири младића из Ваљева. У току су и радови на путу Богдановића брдо-Дивчибаре.
 
 

Leave a Comment