Градоначелник честитао ђацима генерације Колубарског и Мачванског округа

Почетак » Градоначелник честитао ђацима генерације Колубарског и Мачванског округа » Вести » Градоначелник честитао ђацима генерације Колубарског и Мачванског округа

Ученицима генерације основних и средњих школа Колубарског и Мачванског управног округа Школске управе Ваљево, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и акционарско друштво за новинско-издавачку делатност „Политика АД“, доделило је на данашњој свечаности у Центру за културу, збирке кованица „Знамените личности Србије“. Признања су додељена ученицима из 14 градова и општина. Награђено је 70 најбољих основаца и 29 средњошколаца.

На свечаности, која се већ традиционално организује, градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић честитао је најбољим ђацима, поручивши им да су они будућност Србије.

„Ваљево је Град културе, Град значајних људи из српске историје, Град најпозантије српске поетесе Десанке максимовић, Алексе Ненадовића и да не набрајам бројне друге знамените личности које је ваљевски крај изнедрио. Ваљево је и центар Школске управе Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Децо, ви сте најбољи од најбољих, ви сте они који сутра треба да воде ову земљу, ви сте они који треба да учине да Србија постане боља и другачија и зато морате бити храбри на том путу“, поручио је градоначелник др Слободан Гвозденовић и честитао најбољим ученицима основних и средњих школа Колубарског и Мачванског управног округа на изузетним резултатима у досадашњем школовању.

Начелник Школске управе Ваљево др Зорица Јоцић поручила је ђацима генерације да се од њих очекује да постану знамените личности Србије. „Ви сте будући инжењери, професори, лекари, политичари, дипломате, градоначелници, декани факултета, заправо људи који ће водити Србију. Пут којим ћете ви ићи неће бити лак, али с обзиром на то да сте ви најбољи, сигурна сам да ћете све препреке прегазити са телентима и знањем које поседујете“, рекла је између осталог др Зорица Јоцић на данашњој свечаности.