Градоначелник др Слободан Гвозденовић разговарао са грађанима

Почетак » Градоначелник др Слободан Гвозденовић разговарао са грађанима » Вести » Градоначелник др Слободан Гвозденовић разговарао са грађанима

Градоначелник др Слободан Гвозденовић организовао је у петак 29. јула 2016.године пријем за грађане, како би сагледао проблеме због којих траже подршку локалне самоуправе. „Планирам да разговарам са грађанима и у непосредном контакту, уз ангажовање надлежних градских служби решавамо проблеме. Директни разговори доприносе побољшању комуникације са грађанима и на тај начин се повећава и степен поверења грађана у институције. Одговорност коју смо преузели је велика, као што су и проблеми грађана, чије интересе треба да заступамо“, рекао је градоначелник Гвозденовић. Ово ће бити пракса и у наредном периоду.

У директном разговору са градоначелником др Слободаном Гвозденовићем нашло се више од 50 Ваљеваца. Он је обећао помоћ, али у складу са законом и финансијским могућностима.

Грађани су са градоначелником и његовим најближим сарадницима разговарали у вези питања запошљавања, о легализацији објеката, проблемима са стамбеним објектима, рашавању комуналних проблема, стамбених питања, отклањања штете настале као последица поплаве и клизишта од 2014. године, инфраструктурним проблемима на сеоском и приградском подручју, питању успостављања – обезбеђења личног пратиоца за малолетну децу са посебним потребама, решавању имовинско-правних односа, тешкој социјално економској ситуацији, тражењу финансијске помоћи, канализационој мрежи и асфалтирању пута у појединим деловима, питању откупа избегличких станова, проблему буке у Тешњару коју изазива прејака музика, и још много тога. Широка лепеза  питања и проблема се нашла пред градоначелником и његовим сарадницима. Осим проблема било је и лепих идеја и иницијатива грађана, које се  односе се на одржавање манифестације на Дивчибарaма.

Разговору са грађанима присуствовали су и градоначелникови најближи сарадници: помоћници Саша Симић и Мирослав Пимић, члан Градског већа Андра Савчић, одборници Радоица Рстић и Милан Гајић и директор ЈП Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева Зоран Трифуновић.

Градоначелник је истакао да ће постојати евиденција проблема са којима се грађани суочавају и лично ће контролисати решавање ових приговора и рад својих сарадника.