Градоначелник Гвозденовић: Асфалтирањем Улице Симе Пандуровића решавамо вишедеценијске проблеме

Почетак » Градоначелник Гвозденовић: Асфалтирањем Улице Симе Пандуровића решавамо вишедеценијске проблеме » Актуелно » Градоначелник Гвозденовић: Асфалтирањем Улице Симе Пандуровића решавамо вишедеценијске проблеме

По својој конфигурацији, једна од најзахтевнијих улица у Ваљеву, Улица Симе Пандуровића данас добија асфалт, у дужини од 300 метара. Радове изводи ваљевско предузеће „Аутотранспорт“. На сређивање ове улице је до сада потрошено 16.200.000 динара и урађена је поред асфлатирања, комплетна кишна и фекална канализација, као и подзиде.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић је данас са сарадницима обишао ову улицу и уверио се да је до сада урађено 90 одсто радова, али да мештани овог дела града, у насељу Попаре, ускоро могу користити много условнију и безбеднију саобраћајницу. Ова улица се налази у висинској зони града и до сада је била тешко проходна, а веће падавине су задавале пуно муке становницима због недостатка кишне и фекалне канализације и постојања септичких јама.

„Оно што је најбитније јесте да смо се суочили са овим проблемом, који се провлачи већ тридесетак година. Ово је шири центар града и има пуно кућа и становника. Велики су захтеви и тешки услови стављени пред извођача радова. Неки имовинско-правни односи још увек нису решени, јер оно што је било у нашој моћи, урадили смо и сада финиширамо асфалтирањем ових 300 метара. Надамо се да ћемо и даље, у складу са финансијским могућностима, завршити још улица, али оно што је најбитније је да не одступамо од плана и да решавамо једну по једну ствар. Решавамо вишедеценијске проблеме, који од осамдесетих година нису решени“, рекао је градоначелник након обиласка радова у Улици Симе Пандуровића и разговора са становницима овог дела града.