Градоначелник о првој години власти

Почетак » Градоначелник о првој години власти » Вести » Градоначелник о првој години власти
Поводом прве године градске власти, градоначелник Ваљева Станко Терзић је, на данашњој конференцији за новинаре, подсетио јавност на најважније активности у претходној години.
 
 

Након обраћања градоначелника, бројна питања су постављали ваљевски новинари. 
 
Одговарајући на питање о именовању бившег заменика на место помоћника градоначелника, градоначелник Станко Терзић је рекао да је враћање Драгољуба Крстића на место помоћника градоначелника задуженог за привреду, последица коалиционог договора који је направљен још у марту.
 
Градоначелник је рекао да је коалиција која је направљена у Ваљеву последица договора са нивоа Републике. „Ја лично сам се залагао да уђе и ДС јер са њима смо заиста имали добру сарадњу, али они су у том тренутку имали забрану свог руководства. Да су и они ушли имали бисмо власт у граду три највеће странке. На жалост, они су имали другачији налог из Београда. Ја морам да исакнем да је наша сарадња са ДС-ом у протекле 4 године била више него добра. Заиста,  за 4 године ниједан ни најмањи проблем нисмо имали“, објаснио је Терзић.
 
Градоначелник  је најавио и велике штедње, али да оне неће угрозити инвестиције. На питање новинара где ће се штедети је рекао: „И једна и друга градска управа имају обавезу по 5 % да скину. Такође, јавна предузећа ће имати обавезу да скину од 3 до 5 % . Мора се видети шта нам је најбезболније. Предвидели смо рецимо на позиције школе у Брђанима 86 милиона, коштаће мање, па ћемо ту уштедети више од 20 милиона. Ниједна капитална инвестиција неће бити угрожена. Морају сви штедети.“ 
 
На питање новинара како ће се решити проблем у Економској школи у Ваљеву која дугује милион динара по основу обавеза које има ресторан „Златибор“, градоначелник је одговорио да ће Град помоћи колико је у могућности, јер се на списку дужника за порез граду Ваљеву, нашла и Економска школа чије ће пословање, уколико не плате дуг, бити угрожено.
 
 „На жалост, Економска школа је била једна од наших најбољих школа, не само у Ваљеву већ и у Округу. То је било некада, а онда је дошло до кадровских промена. Сада чинимо заиста велике напоре и Одељење за друштвене делатности, нови директор и ја трудимо се да урадимо шта се може. Нека средства су већ обезбеђена и помоћ се тражи. Не можемо све одједном, али ћемо имати резултат у наредном периоду. Ми смо морали претходних година скоро да за руку вучемо и молимо да се тамо нешто уложи да се ситуација среди. Овај нови човек је предузимљив и има идеја и ми ћемо помоћи, јер нам је жеља да се статус те школе врати на ниво на којем је некад био“, одговорио је градоначелник Станко Терзић.
 
 

Leave a Comment